Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΑΛΛΩΝ ΜΜΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΝ ΤΗΝ ΛΑΡΚΟ.

ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΧΕΙ ΣΤΗΘΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ. Οδεύουν προς κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ .

Η προσπάθεια απαξίωσης και συκοφάντησης της ΛΑΡΚΟ και των εργαζομένων της είναι εμφανής
Οι εργαζόμενοι μέσω των Σωματείων τους έχουν καταγγείλει το σχέδιο ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ μιας από τις ελάχιστες βαριές βιομηχανίες της χώρας μας που φέρνει

1 εκατομμύριο δολάρια την ημέρα στην Εθνική Οικονομία και έχει στην κατοχή της ένα εκατομμύριο στρέμματα ελληνικής γης  που η αξία των



μέχρι σήμερα εντοπισμένων Νικελιούχων κοιτασμάτων ξεπερνά τα 20 δις ευρω και έχει ένα εργοστάσιο με τεραστιες εγκαταστάσεις και μοναδική τεχνογνωσία, με ιδιόκτητο λιμάνι 3 μεταλλεία και ένα Ανθρακωρυχείο.

Εχει στηρίξει τις τοπικές κοινωνίες που δραστηριοποιείται ( σε εξι νομούς της Ελλάδας )και την εθνική οικονομία  για πάνω από 2 γενιές και μόνο τα εξερευνημένα κοιτάσματα φθάνουν για μια γενιά ακόμη.


Είναι αυτονόητο ότι η αξία της είναι ανεκτίμητη και ανυπολόγιστη.


Κατά συνέπεια αυτός ο πλουτος ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ παρά μόνο ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ..


ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΙ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΝΩΣΤΗ:


ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ διαμορφωτές της κοινής γνώμης την διασύρουν ,την απαξιώνουν και μέσω της τρομοκράτησης των εργαζομένων προσπαθούν να κάμψουν κάθε εργατική αντίδραση.


Ο συντάκτης του παρακάτω άρθρου λέει την μισή αλήθεια..Αυτή που απαξιώνει και τρομοκρατεί.


Αν δεν τη γνωρίζει , οφείλει να ενημερωθεί και να αποκαταστήσει ολόκληρη την αλήθεια.


Συγκεκριμένα ,μερικές μόνο απο τις αλήθειες που κρύβονται:


1 ..Τα 200 εκατ. που φαίνονται ότι χρωστάει στο κράτος , είναι μια αμαρτωλή ιστορία για την οποία η ΛΑΡΚΟ δεν τα αναγνωρίζει και έχει προσφύγει στα δικαστήρια και αυτό γιατί όταν έγινε το μεγάλο οικονομικό έγκλημα της περιόδου 2006-2008 και 500 εκ. έκαναν φτερά από τα ταμεία της ΛΑΡΚΟ με την περιβόητη μέθοδο της προπώλησης του Νικελίου , τότε το κράτος σαν βασικός μέτοχος της ΛΑΡΚΟ αντί να στηρίζει την μήνυση των εργαζομένων  και να διεκδικήσει τα διαφυγόντα κέρδη, έστειλε  την εφορία για να ρίξει πρόστιμο 207 εκ θεωρώντας οτι τα 500 εκατ ήταν κέρδη και έπρεπε να φορολογηθούν. Νυσάφι. Πόσες αμαρτίες να πληρώσει αυτή η εταιρία και οι εργαζόμενοι της ;

Τις κλέψανε 500 εκ και το κράτος σαν βασικός μέτοχος αντί να τιμωρήσει τους κλέφτες έρχεται και προσπαθεί να την τιμωρήσει με αλλα 200 εκ. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!             

 ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.

2. Αυτή την στιγμή το κράτος χρωστάει στην ΛΑΡΚΟ πάνω από 60 εκ ευρώ από μη επιστροφή του ΦΠΑ.


3 . Οι κερδοφόρες χρήσεις δεν είναι μία αλλά δύο ( 2010-2011).


4. Είναι σε εξέλιξη δικαστική προσφυγή της ΛΑΡΚΟ για μείωση της τιμής του ρεύματος που μας χρεώνει η ΔΕΗ και αν δικαιωθεί ( πολύ πιθανό λόγω δικαίωσης αντίστοιχων περιπτώσεων ) τότε από χρέος που φαίνεται σήμερα θα μετατραπεί σε κέρδη δεκάδων εκατομμυρίων.


5. Ενα σημαντικό κομμάτι των υποχρεώσεων της εταιρίας ,περίπου 60 εκ , είναι καθαρά λογιστικό ωφελείται στην παλιά ΛΑΡΚΟ πριν το 1989 που από μια τότε κακή ρύθμιση , η  σημερινή ΛΑΡΚΟ χρωστάει για μιά υπόθεση 23 ετων σε μια κατουσίαν ανύπαρκτη εταιρία οπως η παλιά ΛΑΡΚΟ.


6 . Περί τα 75 εκ. ευρώ παλιές υποχρεώσεις πρός την ΔΕΗ. εχουν ρυθμιστεί με μακροχρόνια πώληση Λιγνίτη που παράγει η ΛΑΡΚΟ.


ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΞΑΓΕΤΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ Η ΛΑΡΚΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ  ΕΤΑΙΡΙΑ.


ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ  ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ  ΔΗΜΟΣΙΟς ΕΛΕΓΧΟΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ.


ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΛΑΘΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΟΥΝ.


Ο ΙΔΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΥΟ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ (1960-1980) ΑΦΟΥ ΕΚΑΝΕ ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ , ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΗΣΕ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.


ΑΠΟ ΤΟ 1980 ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙς ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΦΟΡΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕς ΤΗς ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ( ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΕΙΣΑΓΕΙ ΑΝΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ), ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ .


ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΣΟΥ ΑΙΩΝΑ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ.


ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΡΟΣ ΧΑΡΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.



Aπo:paskelarcomei




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους