Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Σκάνδαλο η εκποίηση της ΛΑΡΚΟ


thumb
«Η εκποίηση της ΛΑΡΚΟ αποτελεί μεγάλο πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό σκάνδαλο καθώς το εργοστάσιο αποτελεί πηγή οικονομικής ζωής για τους έξι νομούς που δραστηριοποιείται και για χιλιάδες εργαζόμενους», επεσήμανε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενο από τους βουλευτές Δημήτρη Στρατούλη, Βασίλη Κυριακάκη και Γιάννη Σταθά, που επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις στη Λάρυμνα.




Οι βουλευτές επισήμαναν ότι είναι η μοναδική επιχείρηση στην Ευρώπη που διαχειρίζεται δικά της νικελιούχα κοιτάσματα, εκτιμώμενης αξίας 20 δισ. ευρώ, δηλαδή ένα μεγάλο τμήμα του ορυκτού πλούτου της χώρας μας.

Μιλώντας για τις προωθούμενες περικοπές μισθών, τις χαρακτήρισαν άδικες και κοινωνικές ανάλγητες εξηγώντας ότι οι υπάλληλοι της ΛΑΡΚΟ εργάζονται σε ιδιαίτερα ανθυγιεινές συνθήκες με πολύ χαμηλές αποδοχές, που στο σύνολό τους υπολείπονται του 17% του συνολικού κόστους παραγωγής.

Κατηγόρησαν επίσης την κυβέρνηση ότι επιδιώκει να περικόψει δραστικά τους μισθούς των εργαζομένων ως «προίκα» στα ιδιωτικά συμφέροντα, στα οποία «θέλει να ξεπουλήσει την επιχείρηση, με εργαζόμενους που θα αμείβονται και θα εργάζονται με εργασιακές σχέσεις και μισθούς Κίνας».



Aπο:topontiki




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους