Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Κεδίκογλου για Λάρκο στο Mega

Στην εκπομπή "Πρωινό Mega" φιλοξενήθηκε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κος Κεδίκογλου, ο οποίος μίλησε εφ' όλης της ύλης και για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης έως τώρα. Ο κος Κεδίκογλου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στις αποκρατικοποιήσεις, προβλέποντας ότι η κυβέρνηση μέσα στο φθινόπωρο, θα ανακοινώσει και τις πρώτες απ' αυτές. Μεταξύ άλλων ερωτήθηκε για το γεγονός ότι κάποιες διοικήσεις των εταιριών που βρίσκονται στον ευρύτερα δημόσιο τομέα...




 δεν είχαν λάβει και δεν είχαν εφαρμόσει τα κατάλληλα μέτρα αλλά και τους νόμους για τις περικοπές μισθών, που έπρεπε να έχουν ήδη γίνει στις εταιρίες αυτές.
Ο κος Κεδίκογλου ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την πρώην διοίκηση της Λάρκο, η οποία όχι μόνο δεν εφάρμοσε το νόμο αλλά είχε προχωρήσει και σε αυξήσεις συγκεκριμένων στελεχών εντέχνως.
ο κος Κεδίκογλου ανέφερε ότι οι μειώσεις μισθών στις ΔΕΚΟ, στα ΝΠΔΔ καθώς επίσης και στις εταιρίες οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στην δικαιοδοσία του Δημοσίου, είναι επιβεβλημένες, αλλά και δίκαιες με βάση την κατάσταση που επικρατεί στην εθνική οικονομία, την στιγμή που μεγάλο μέρος του πληθυσμού και ειδικά του ιδιωτικού τομέα, πλήττεται από την οικονομική κρίση.

Σε ότι αφορά την εταιρία Λάρκο δήλωσε ότι οι περικοπές αυτές είναι επιβεβλημένες διότι αλλιώς δεν μπορεί να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα της εταιρίας και Λάρκο, η οποία  δεν είναι μόνο τα στελέχη, οι συνδικαλιστές και οι εργαζόμενοι της εταιρίας αυτής καθ' αυτής αλλά  είναι και μία σειρά από απασχολούμενους στην επιχείρηση, όπως είναι οι εργολάβοι, οι αυτοκινητιστές αλλά και άλλοι εργαζόμενοι και επιχειρηματίες που συνεργάζονται με την εταιρία, γεγονός το οποίο η κυβέρνηση το λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψιν της προκειμένου όλοι αυτοί να συνεχίσουν να έχουν δουλειά. Έκανε σαφέστατη αναφορά στα λεγόμενά του, στη συσσώρευση χρεών των προηγούμενων ετών ενώ άφησε να εννοηθεί για ακόμη μία φορά ότι το μέλλον της εταιρίας είναι η αποκρατικοποίηση της.

Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στο το λαϊκισμό που επικρατεί γύρω από το ζήτημα αυτό, μιλώντας για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κο Τσίπρα, ο οποίος προεκλογικά ζητούσε στην ουσία την καταδίκη της εταιρίας έως και την παύση της με αφορμή τα περιβαλλοντικά προβλήματα, που τότε υποστήριζε ότι δημιουργεί στην περιοχή, ενώ σήμερα που το μέλλον της εταιρίας αλλά και το μέλλον των εργαζομένων της εξαρτάται καθαρά από οικονομικούς παράγοντες, ο ίδιος και το κόμμα του όλα αυτά τα έχουν ξεχάσει ζητώντας η εταιρία και να μην αποκρατικοποιηθεί αλλά στην ουσία δεν παρουσιάζουν καμία εναλλακτική πρόταση σε ότι αφορά τη βιωσιμότητά της.


                 Eκπομπή "Πρωινό Mega"



Απο:messapianews





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους