Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ''ΕΑΜ'' ΛΑΡΥΜΝΑ 29/10/2012

ΕΑΜ ΛΑΡΥΜΝΑ : 29/10/2012
 

                              ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 

Συναδέλφισσες — Συνάδελφοι,
 

Μετά την πρώτη συνάντηση των Σωματείων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ με τη Διοίκηση ( Τρίτη 16/10/2012), την οποία οι πλειοψηφίες των Σωματείων την είδαν ως μια μικρή θετική «φάπα» των εργαζομένων ασήμαντη μπροστά στο γενικό
κλίμα, ήρθε μια εβδομάδα μετά και η « κλοτσιά » που θα ρίξει στο γκρεμό τα εργασιακά δικαιώματα που με τόσο κόπο κατακτήθηκαν .
Τα όσα μας είπαν ουσιαστικά, με όποιον τρόπο και προχωρήσουν οι εξελίξεις που αυτοί δρομολογούν ένα είναι σίγουρο:


 


Ότι μπαίνει σε κίνδυνο η εξασφάλιση του μεροκάματου μας — η επιβίωση των οικογενειών μας , το μέλλον μας.
Αυτό το προσχεδιασμένο έγκλημα που συντελείται από τις κυβερνήσεις , την Ε.Ε., το Δ.Ν.Τ. , γίνεται για να εξυπηρετηθούν τα κέρδη των λίγων.
Από αυτό ΔΕΝ ΘΑ ΓΛΙΤΩΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΑΛΙΟΣ Ή ΝΕΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ Ή ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΕΡΓΟΑΑΒΙΕΣ.
Οι συνέπειες θα είναι τραγικές για όλους, θα έχουν επιπτώσεις σε όλο το λαό της περιοχής και γενικότερα της χώρας.
Μπροστά στην κατάσταση αυτή είναι χρέος και καθήκον απέναντι σε εμάς , στα παιδιά μας, αλλά και σε όλα τα αδέρφια μας της εργατικής τάξης να αντισταθούμε, να τους χαλάσουμε τα σχέδια.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ να απαντήσουμε με πόλεμο στον πόλεμο τους, ΕΝΩΜΕΝΑ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ στην παρακάτω κατεύθυνση:
 

• ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΤΩΡΑ άδειες λειτουργίας για τη ΛΑΡΚΟ !
• ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ κανένα τεμαχισμό και ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ .
• ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ καμία απόλυση και περικοπή αποδοχών, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ που να κατοχυρώνει όλα τα προηγούμενα κεκτημένα , οι εργαζόμενοι της εργολαβίας να γίνουν Αορίστου Χρόνου στη ΛΑΡΚΟ και ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ να εντάσσονται σε αυτή .
• ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ για μια καλά οργανωμένη και επαρκώς στελεχωμένη ΛΑΡΚΟ που στα πλαίσια ενός ενιαίου φορέα αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της χώρας θα αναπτύσσεται καθετοποιώντας την παραγωγή της σε όφελος του λαού και όχι των μονοπωλίων.
 

Από αυτή την σκοπιά ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ (Εργολαβίες και μόνιμοι), ΜΑΖΙΚΑ να πάρουν μέρος στη Γενική Συνέλευση την ΠΕΜΠΤΗ 1/11/2012 ώρα 9 το πρωί.
 

ΚΑΛΟΥΜΕ το ανώτερο όργανο του Σωματείου , που είναι η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ να εγκρίνει να γίνουν μέλη του Σωματείου οι συνάδελφοι στις εργολαβίες.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ να βγάλουν συμπεράσματα από την ίδια τους την πείρα και να σκεφτούν αυτά που τους έλεγε το ΕΑΜ και αυτά που τους έλεγαν οι πλειοψηφίες του συνδικάτου . Να σκεφτούν ποιοι είχαν δίκιο και ποιοι είχαν άδικο και αν σήμερα μπορούμε να συνεχίσουμε κάτω από τις ίδιες λογικές .
 



                                             ΕΑΜ
 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους