Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Εκτίμηση επαγγελματικού κινδύνου

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ:ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΤΩΝ ΚΙΝΔΥΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ Αντικείμενο της παρούσης διπλωματικής εργασίας αποτελεί η Εκτίμηση Επαγγελματικού Κινδύνου στο τμήμα μεταφορών και αποθήκευσης μεταλλευτικής-μεταλλουργικής βιομηχανίας με τη βοήθεια μετρήσεων, ανάλυσης και επεξεργασίας των ήδη υπαρχόντων δεδομένων και στατιστικών στοιχείων (κυρίως ατυχημάτων ή παρ’ ολίγον ατυχημάτων) της εταιρίας. Αποτέλεσμα της συγκεκριμένης μελέτης είναι η δημιουργία του πίνακα εκτίμησης της επικινδυνότητας για τον χώρο του εν λόγω τμήματος και η εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων και προτάσεων βελτίωσης της υπάρχουσας κατάστασης στο τμήμα αυτό της επιχείρησης.



 Αρχικά, γίνεται η παρουσίαση της εταιρίας, των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού του εργοστασίου, της παραγωγικής διαδικασίας και άλλων βασικών στοιχείων της. 

Εν συνεχεία, αναπτύσσεται το θέμα της Ασφάλειας και Υγείας της Εργασίας, παρουσιάζεται συνοπτικά η αντίστοιχη ισχύουσα νομοθεσία και γίνεται αναφορά σε ορισμένα ατυχήματα για να γίνει κατανοητή η σημασία της Ασφάλειας και Υγείας της Εργασίας ειδικά σε χώρους με υψηλή επικινδυνότητα. Έπειτα, αναλύεται θεωρητικά η μεθοδολογία της Εκτίμησης Επαγγελματικού Κινδύνου και τέλος εφαρμόζεται στην πράξη για την συγκεκριμένη εταιρία που μελετάται στην παρούσα διπλωματική.


Πατήστε πάνω στον σύνδεσμο:

Εκτίμηση επαγγελματικού κινδύνου σε μεταλλευτική-μεταλλουργική εταιρία









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους