Η ΛΑΡΚΟ είναι δημόσια
Γή, είναι ο ορυκτός πλούτος της χώρας μας, που φέρνει 1.000.000
δολάρια την ημέρα στην Εθνική μας Οικονομία …»
Σύσσωμοι οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και όλοι όσοι συμμετείχαν στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα με τη συμμετοχή βουλευτών και Πολιτικών κομμάτων ,της ΓΣΕΕ, των Εργατικών Κέντρων ,των Ομοσπονδιών. των εκπροσώπων της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης. , αντιδρούν στα καταστροφικά σχέδια του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ )που θέλουν να ξεπουλήσουν την ΛΑΡΚΟ διασπώντας την σε καλή και κακή (στα πρότυπα της πώλησης της ΑΤΕ).
Τέτοιες προχειρότητες και πειραματισμοί από την μεριά του ΤΑΙΠΕΔ , σε μια βαριά βιομηχανία ,με την δομή και τις ιδιομορφίες της ΛΑΡΚΟ είναι επικίνδυνες και ανεφάρμοστες.
Η ΛΑΡΚΟ είναι μία κοινή και αδιαίρετη εταιρία που λειτουργεί κάτω από Δημόσιο έλεγχο προκειμένου να υπάρχει ορθολογική διαχείριση του ορυκτού πλούτου. Έτσι δομήθηκε και έτσι λειτουργεί εδώ και δύο γενιές.
Αυτά τα εγκληματικά σχέδια σε καμιά περίπτωση δεν είναι υπέρ της εταιρίας και των εργαζομένων. Εξυπηρετούν το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της ΛΑΡΚΟ και τα ιδιωτικά συμφέροντα που την επιβουλεύονται .
Αν υλοποιηθεί ο παραπάνω καταστροφικός σχεδιασμός τότε με μαθηματική ακρίβεια η ΛΑΡΚΟ θα οδηγηθεί σε ΚΛΕΙΣΙΜΟ. Μια εταιρία , που τόσο ανάγκη έχουν όχι μόνο οι τοπικές κοινωνίες έξι νομών της Ελλάδας που δραστηριοποιείται η ΛΑΡΚΟ , αλλά και η Εθνική μας Οικονομία. Με ανεκτίμητη και ανυπολόγιστη αξία. Είναι δημόσια Γή. Είναι ο ορυκτός πλούτος της χώρας μας. που φέρνει ένα εκατομμύριο δολάρια την ημέρα στην Εθνική Οικονομία που έχει στην κατοχή της ένα εκατομμύριο στρέμματα ελληνικής γης που στο υπέδαφος τους υπάρχουν Νικελιούχα κοιτάσματα της τάξεως των 20 δις € ,που έχει ένα εργοστάσιο με τεράστιες εγκαταστάσεις και μοναδική τεχνογνωσία, με ιδιόκτητο λιμάνι τρία μεταλλεία και ένα Λιγνιτωρυχείο.
Το Ε.Κ.Θ , επισημαίνει τις ευθύνες αυτών που διαχειρίζονται τον Δημόσιο Πλούτο. Όχι μόνο τις Πολιτικές αλλά και τις Ποινικές.
Η ανανέωση των αδειών εκμετάλλευσης γης για τα Μεταλλεία και την άδεια μίσθωσης του εργοστασίου είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την λειτουργία της εταιρίας. Το Κράτος πρέπει οπωσδήποτε να συνεχίσει να συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας. Για τον έλεγχο και την ορθολογική διαχείριση του ορυκτού πλούτου. Η ΛΑΡΚΟ σήμερα αν ζει και υπάρχει εδώ και 30 χρόνια που την εγκατέλειψε ο ιδιώτης, το οφείλει στην κρατική παρέμβαση και τον δημόσιο έλεγχο.
Το Ε.Κ.Θ μαζί με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ ,την ΓΣΕΕ και τα υπόλοιπα δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα θα παλέψουν με κάθε μέσο για την προοπτική της εταιρίας και την διασφάλιση των εργαζομένων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου