Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Ο ορυκτός πλούτος είναι το καντήλι της εκκλησιάς. Εύστοχος ο χαρακτηρισμός Μαρκόπουλου

                                                                    της Ημέρας...
 

Αν σε κάτι συμφωνώ με τον Κώστα Μαρκόπουλο είναι για τον παραστατικό τρόπο που παρουσίασε την αξία του ορυκτού πλούτου μιας χώρας. «Ο ορυκτός μας πλούτος είναι τα «καντήλια της εκκλησίας», είναι η τελευταία σταγόνα του πλούτου αυτής της χώρας, δεν πρέπει να εκποιείται» είπε χαρακτηριστικά. Μεγάλη κουβέντα.Όλο το σκηνικό, έτσι όπως διαμορφώνονταν μέσα στην αίθουσα χθες, ο όρος εκποίηση θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν ο πιο ελαφρύς χαρακτηρισμός. 

Από την άλλη πλευρά είδα και τον Γιώργο Ρούσση να είναι έτοιμος να σηκωθεί πάνω...




 καθώς άκουγε την Νάντια Βαλαβάνη να αναφέρεται στη μεγάλη απεργία στην εποχή του Μποδοσάκη. Εκείνο όμως που
μπορούμε εύκολα να προσδιορίσουμε είναι ότι τα στοιχεία τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα το σωματείο δείχνουν να είναι αρκετά επεξεργασμένα σε ότι αφορά την ακρίβειά τους. Από μόνο του αυτό δεν μπορεί να βγάλει συμπεράσματα αλλά ουσιαστικά ως στοιχείο δείχνει τις αποκλίσεις του ΤΑΙΠΕΔ. Δεν είναι τυχαίο βέβαια ότι κανείς δεν πιστεύει πλέον σε απόλυτα επίπεδα την άποψη και τα σχέδια που έχει καταθέσει το Ταμείο.
 

Αυτό δεν είναι τυχαίο γιατί έχουν γίνει πολλές κουβέντες, κόσμος πηγαίνει και έρχεται και κάθε φορά δεν μπορούμε να βρούμε τη βάση ούτε στο χρέος, ούτε στην προοπτική, ούτε πολύ περισσότερο στο σχεδιασμό της επόμενης μέρας. Μαθαίνω ότι οι συναντήσεις και συζητήσεις είναι συνεχείς, χωρίς όμως να
αποτυπώνουν με σαφήνεια πόσο βρε αδελφέ είναι το λάδι στο καντήλι που καίει. Και να μην θεωρήσει κάποιος ότι είναι τυχαίο που περιγράφεται με ασάφεια.
 

Αλλωστε μέχρι τώρα έχουμε ακούσει διάφορους ανθρώπους που δίνουν και διαφορετικά μεγέθη. Από το ρεπορτάζ προκύπτει ωστόσο ότι μάλλον και ο πρόεδρος της ΛΑΡΚΟ όταν ανέλαβε πρώτη φορά στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης που φώναξε και τον Αθανασόπουλο του ΤΑΙΠΕΔ
μάλλον το μετάνιωσε. Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι μέχρι σήμερα έχουν γίνει αρκετές συναντήσεις μέσα σε ένα καθεστώς διχογνωμίας.Ωστόσο το κλίμα που διαμορφώνεται και στο αρμόδιο υπουργείο δείχνει να συμμερίζεται κατά κάποιο επίπεδο τις απόψεις που εκφράζουν οι εργαζόμενοι και αυτό είναι θετικό στοιχείο.
 

Είναι άλλωστε εκείνο το στοιχείο που οπλίζει την επιχειρηματολογία και των βουλευτών αλλά και συνολικότερα των πολιτικών για να επιμείνουν στο συγκεκριμένο θέμα.Δεν ξέρουμε που θα πάει, πάντως ο επόμενος μήνας είναι ιδιαίτερα κρίσιμος.
 


Γ.Π.


                της Ημέρας... 23/11/2012






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους