Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Το σχέδιο Νόμου για την πώληση της Λάρκο

Πριν από δύο ημέρες δόθηκε στην δημοσιότητα η έκθεση του ΔΝΤ, η οποία προβλέπει πρόσθετα μέτρα 4,5 δις ευρώ το 2014 και το 2015. Η έκθεση αφορά διορθωτικά μέτρα σε περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση και γενικότερα το ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν προωθήσει άμεσα σχέδιο αποκρατικοποιήσεων σε ότι αφορά τις εταιρίες του ευρύτερου δημόσιου (ΔΕΚΟ) καθώς και εταιρείες, φορείς και οργανισμούς, οι οποίοι είτε θα αποκρατικοποιηθούν είτε θα καταργηθούν.





Το ΔΝΤ με αυτή την έκθεση κάνει σαφές προς όλες τις πολιτικές κατευθυνσεις στη χώρα μας αλλά πολύ περισσότερο προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι εάν αυτά δεν συμβούν τότε "το μάρμαρο" για το κόστος που όλες αυτές επιβαρύνουν το ελληνικό κράτος θα το πληρώσουν για ακόμη μία φορά ελεύθεροι επαγγελματίες, ιδιωτικοί υπάλληλοι και συνταξιούχοι.
Στην έκθεση γίνεται σαφέστατη αναφορά και για απολύσεις μέσα στο 2013 στον δημόσιο και στον ευρύτερα δημόσιο τομέα.
Στα πλαίσια λοιπόν αυτής της "διαρροής" μεγάλη αξία έχει έγγραφο το οποίο αφορά την εταιρεία Λάρκο καθώς και τις προθέσεις της Κυβέρνησης, σε ότι αφορά την επικείμενη αποκρατικοποίησή της.
Όπως όλα δείχνουν και παρά τις παρατάσεις που έχουν δοθεί προς την εταιρία, το μέλλον της θα πρέπει να θεωρείται προδιαγεγραμμένο σε ότι αφορά τους σχεδιασμούς, οι οποίοι σήμερα; βλέπουν το φως της δημοσιότητας από τα off the record κείμενα.
Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειωθεί ότι "ξεθάφτηκε" από τα συρτάρια των υπηρεσιών της Ε.Ε, ο φάκελος της Λάρκο, ενθυμούμενες το πρόστιμο που είχαν επιβάλλει στην εταιρία για παράνομη κρατική ενίσχυση.
Επίσης , η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απέρριψε το σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ για διχοτόμηση της ΛΑΡΚΟ και πώληση σε ιδιώτες της «καλής» ΛΑΡΚΟ που θα ενσωματώσει μόνο τη μεταλλουργική μονάδα της Λάρυμνας και τα μεταλλεία του Αγίου Ιωάννη στην Εύβοια, όχι όμως και τα υπόλοιπα ορυχεία που εκμεταλλεύεται σήμερα η ΛΑΡΚΟ.
Μετά την απόρριψη αυτού του σχεδίου κερδίζει έδαφος η «λύση» της εκκαθάρισης της ΛΑΡΚΟ.
Βέβαια τα προβλήματα και τα θέματα με την εταιρία Λάρκο δεν σταματούν εδώ, αφού παραμένει ακέφαλη πάνω από ένα μήνα, αφού ο νέος πρόεδρος της κος Γριμάνης, νοσηλεύεται σε ιδιωτικό θεραπευτήριο με σοβαρό πρόβλημα υγείας.




Στον σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε το σχέδιο νόμου για την διάσπαση της εταιρείας και την πώλησή της.




Απο: messapianews







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους