Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Σίγουρη θεωρείται η ιδιωτικοποίηση της Λάρκο το 2013



Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται η πώληση της εταιρίας Λάρκο μέσα στο έτος 2013. Μετά τις προφανείς πιέσεις της Τρόικας για ιδιωτικοποιήσεις εταιριών, οι οποίες σύμφωνα με την ίδια...





επιβαρύνουν το ελληνικό δημόσιο, η κυβέρνηση επισπεύδει τις κινήσεις πώλησης εντός του 2013 και της εταιρίας Λάρκο. Ανώτερες κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η εταιρία "σύντομα" θα περάσει στον ιδιωτικό τομέα και ότι ο προσανατολισμός που υπάρχει είναι να την ακολουθήσουν και άλλες εταιρίες όπως η ΔΕΠΑ, η ΔΕΣΦΑ, ο ΟΠΑΠ κ.ο.κ.
Η κυβέρνηση έχοντας λάβει υπόψιν της και την αποδοχή την οποία έχει τόσο από εγχώριους όσο και από ξένους επενδυτές το σχέδιο των αποκρατικοποιήσεων, φιλοδοξεί ότι όλα θα έχουν τελειώσει εντός του 2013. Μάλιστα αναλύοντας τις τελευταίες δημοσκοπήσεις δεν κρύβουν ότι η αποδοχή που συναντάει το σχέδιο αποκρατικοποιήσεων του Δημοσίου και του ευρύτερου Δημοσίου τομέα από την κοινωνία, είναι πλειοψηφία αυτή τη στιγμή, με αποτέλεσμα αυτό να επισπεύδει πολλές περιπτώσεις ιδιωτικοποιήσεων.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, προβάλλεται το επιχείρημα, πως με αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα θα εκπέμψει ένα σαφέστατο μήνυμα προς το διεθνές οικονομικό περιβάλλον, ότι η χώρα εισέρχεται σε ευρωπαϊκά πρότυπα, μειώνει το κράτος και δίνει δείγμα εμπιστοσύνης τόσο στους Ευρωπαίους εταίρους όσο και στους Ευρωπαίους και όχι μόνο επενδυτές.
Από την πλευρά της αντιπολίτευσης τώρα, έντονες είναι οι ενστάσεις οι οποίες προβάλλονται, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ ευθαρσώς κάνει λόγο για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας σε τιμές ευτελέστατες σε σχέση με την πραγματική αξία, που όλες αυτές οι επιχειρήσεις έχουν, συμπεριλαμβανομένης και της εταιρίας Λάρκο.
Παρ' όλα αυτά έντονες είναι και οι επικρίσεις που δέχεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τις δηλώσεις Δραγασάκη, με τις οποίες βγαίνει στην επιφάνεια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ουσιαστικά ξεκάθαρη θέση στα ζητήματα της οικονομίας αλλά και της εξεύρεσης πόρων, προκειμένου να διατηρήσει όλες αυτές τις επιχειρήσεις υπό κρατικό έλεγχο.



Aπο: messapianews



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους