Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Μαζική παρουσία στην Αθήνα η ΛΑΡΚΟ

Εφημ. ΗΜΕΡΑ
Την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση της εταιρείας εξέφρασαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο της ΠΟΕΜ.
Στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που είχε προκηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Μετάλλου για τη χθεσινή μέρα αλλά και στην πορεία διαμαρτυρίας που διεξήχθη στην Αθήνα συμμετείχαν οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ, σε μια προσπάθεια να αναδείξουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μεταλλεργάτες και να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση αρκετών εταιριών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο.





Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, τόσο από το εργοστάσιο της Λάρυμνας όσο και από τις εγκαταστάσεις στην Εύβοια, μετέβησαν χθες το πρωί στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση της Ομοσπονδίας τους, στο πλαίσιο εφαρμογής της απόφασης του Σωματείου Εργαζομένων για τη διεξαγωγή μιας σειράς κινητοποιήσεων που έχουν ως στόχο να αναδείξουν τα προβλήματα της εταιρίας και ολόκληρου του κλάδου της μεταλλουργίας.

Μετά την πραγματοποίηση στάσεων εργασίας τις προηγούμενες ημέρες στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, που είχαν ως στόχο την άσκηση πίεσης προς τη διοίκηση της εταιρίας για την επίλυση προβλημάτων όπως οι ελλείψεις σε προσωπικό και κυρίως στον παραγωγικό τομέα, οι εργαζόμενοι βρέθηκαν στην Αθήνα στην κινητοποίηση της Ομοσπονδίας τους προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή
τους στην ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ και γενικότερα τον προβληματισμό τους για την κατάσταση που διαμορφώνεται
στον κλάδο του μετάλλου. Η μεγάλη ανεργία στον κλάδο, η απαξίωση αλλά και οι ιδιωτικοποιήσεις εταιριών στρατηγικού
χαρακτήρα, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και η εξαθλίωση που βιώνει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού ήταν μερικά από τα ζητήματα που έθεσαν οι μεταλλουργοί με τη χθεσινή τους κινητοποίηση.
Η χθεσινή κινητοποίηση των μεταλλουργών στην Αθήνα ξεκίνησε με αρχική συγκέντρωση και σύντομες ομιλίες στην
Ομόνοια, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο με κατάληξη το κτήριο του υπουργείου Εργασίας, όπου αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων είχε συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση στην οποία και τέθηκαν μια σειρά ζητημάτων που
αφορούν τον κλάδο. 


Μάλιστα στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κυριακάκης, ο οποίος μάλιστα συμμετείχε και στην πορεία με το μπλοκ των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Παράλληλα θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το Σωματείο Εργαζομένων της Λάρυμνας συνεχίζει τις επαφές και τις συναντήσεις με τη διεύθυνση του εργοστασίου για την επίλυση των προβλημάτων που έχουν προσδιοριστεί. Μάλιστα η διοίκηση του Σωματείου περιμένει τις απαντήσεις της διεύθυνσης πάνω στις προτάσεις που έχει καταθέσει, ενώ τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση και να αποφασίσει τη στάση που θα κρατήσουν στη συνέχεια. Σε κάθε περίπτωση πάντως οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ βομβαρδίζονται καθημερινά από τις εξελίξεις γύρω από την ιδιωτικοποίηση της εταιρίας.
Η αντιπαράθεση με το ΤΑΙΠΕΔ για το σχέδιο διχοτόμησης της εταιρίας συνεχίζεται σε καθημερινή σχεδόν βάση, ενώ οι εξελίξεις γύρω από την κατάσταση που διαμορφώνεται δημιουργούν προβληματισμό και ανησυχία για την προοπτική και το μέλλον της εταιρίας.

Εφημ. ΗΜΕΡΑ 29/3/2013


 Αναδημοσίευση από την Εφημ. ΗΜΕΡΑ 29/3/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους