Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Ο Κώστας Μαρκόπουλος μιλάει για την Λάρκο σε γνωστή ιστοσελίδα στην Εύβοια

 
Εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικά διάστημα συνεχώς ακούμε για ιδιωτικοποίηση της Λάρκο, για πάγωμα της συγκεκριμένης ιδιωτικοποίησης και άλλα πολλά που αφορούν την συγκεκριμένη εταιρία. Από την πλευρά σας και με βάση τα όσα αναφέρει η δική σας πληροφόρηση τελικά τι συμβαίνει και ποιο το μέλλον της συγκεκριμένης εταιρίας; Πως σχολιάζετε τις πρόσφατες θέσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας από την πλευρά της ΕΕ για έλεγχο των 105 εκατομμυρίων ευρώ που η εταιρία έλαβε ως κρατική βοήθεια (δηλώσεις Αλμούνια);

 






Η ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ είναι ένας σχεδιασμός που δεν ανατρέπεται. 
Είναι απαραίτητος διότι η εταιρεία ζητάει κεφάλαια και εκσυγχρονισμό που το κράτος δεν διαθέτει αλλά και γιατί οι δύο εταίροι ΔΕΗ και Εθνική Τράπεζα πρέπει να αποχωρήσουν. Γνωρίζω ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι αντίθετοι αλλά βέβαια υπό όρους. Αυτό αναδεικνύει ωριμότητα και σωστή συνδικαλιστική τακτική. Μέχρι εδω καλά. Από εδώ και μετά αρχίζουν τα προβλήματα: 



Λάθος πρώτο: Το αρχικό σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ (σπάσιμο ΛΑΡΚΟ σε καλή και κακή) ήταν λάθος και απερρίφθη, ευτυχώς, από την Ε.Ε. Το είχα πει δημόσια στον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής αλλά και στην κατ' ιδίαν ενημέρωση που είχα στο γραφείο του.

Λάθος δεύτερο: Το ΤΑΙΠΕΔ επιχειρεί να πουλήσει την εταιρεία χωρίς να έχουν ξεκαθαρίσει οι δικαστικές διενέξεις με ΔΕΗ και κυρίως χωρίς να έχει κατορθώσει να μειώσει την τιμή της κιλοβατώρας όπως έκανε σε άλλη μεταλλουργική εταιρεία. Μόνο έτσι θα είναι ανταγωνιστική η ΛΑΡΚΟ στις διεθνείς αγορές. 

Λάθος τρίτο: πως θα πουληθεί η εταιρεία όταν περιβαλλοντικά είναι παράτυπη αφού ακόμα ζητάει παρατάσεις για να πετάει τη σκουριά στον Ευβοϊκό. 

Λάθος τέταρτο: Εξακολουθεί το πάρτι των golden boys με τους παχυλούς μισθούς στην Διοίκηση  της εταιρείας και οι κομματικές τοποθετήσεις στα εργοτάξια.
Τέλος κοντά σε αυτά έρχεται και η απαίτηση επιστροφής 105 εκ. ευρώ, όλα αυτά θα τα συζητήσουμε μάλλον την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή, μετά από αίτημά μου στην Επιτροπή Οικονομικών με την παρουσία του νέου Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον.



Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους