Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Η 1η ΜΑΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΡΓΙΑ


ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Η 1η ΜΑΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΡΓΙΑ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ  10.30 π.μ.


Συναδέλφισσες  - Συνάδελφοι

H μεταφορά της 1ης ΜΑΗ γίνεται με «εντολή» πολυκαταστημάτων, super-markets, μεγαλέμπορων που δεν χόρτασαν κέρδη και χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να μας πάρουν ότι δουλειά έχει απομείνει.

Η κυβέρνηση και οι παρατρεχάμενοι της, ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ - ΕΣΕΕ όπως συνήθως, έσπευσαν να συμφωνήσουν γιατί τάχα ενδιαφέρονται για το τζίρο των μικρομάγαζων.  Οι πανηγυρισμοί τους για την  μετάθεση του εορτασμού της Πρωτομαγιάς για την Τρίτη του Πάσχα και η βάφτιση της ως «επίσημη αργία» αποδεικνύει τις επιδιώξεις και τους φόβους τους.






Η 1η ΜΑΗ είναι μέρα ΑΠΕΡΓΙΑΣ των εργαζόμενων ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, δεν μπορεί και δεν πρέπει να υποταχθεί στους νόμους της αγοράς και της κερδοφορίας.

Λες και το 1,5 εκατομμύριο άνεργοι, οι 100.000 χρεοκοπημένοι συνάδελφοι μας με τις οικογένειες τους, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, και οι εργαζόμενοι με πετσοκομμένους μισθούς, ως εκ θαύματος θα βγουν τη Μ. Τετάρτη να ψωνίσουν;

Λένε ψέματα, παίζουν με τον πόνο του μικρού Επαγγελματία- Βιοτέχνη - Έμπορου.

Επιδίωξη τους, είναι η νόθευση του μηνύματος και της σημασίας της Πρωτομαγιάς. Στόχος τους είναι να σβήσουν απ’ τη μνήμη του λαού τους Αγώνες χιλιάδων εργαζομένων ενάντια στην εκμετάλλευση.. Αυτή τη μέρα, η θέση των μικρών αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ που συνθλίβονται ανάμεσα στις μυλόπετρες των μονοπωλιακών ομίλων και των κυβερνητικών πολιτικών, είναι να βγουν στο δρόμο του αγώνα και να διαδηλώσουν μαζί με τους φυσικούς τους συμμάχους, τους εργαζόμενους, με το ΠΑΜΕ.

Είναι οι ίδιοι που συζητάνε στους διαδρόμους των Υπουργείων την κατάργηση της κυριακάτικης

αργίας. Δεν τους φτάνουν οι 130.000 επιχειρήσεις που θα κλείσουν σύμφωνα με δικές τους μελέτες; Βιάζονται να μας κλείσουν όλους;

ü  Δεν διαμαρτύρονται για το ότι το φορολογικό μας έχει τσακίσει.
ü  Δεν τους απασχολεί ότι το ασφαλιστικό και οι υπέρογκες εισφορές γίνονται θηλιά για όλους τους συναδέλφους.

ü  Δεν ασχολούνται με τη δράση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που επεκτείνονται και μονοπωλούν την αγορά.

ü  Δεν τους αφορά το γεγονός ότι χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι και οι οικογένειές τους δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Για αυτά εμείς παλεύουμε και με σύμμαχους τους εργαζόμενους θα κατέβουμε στην απεργία της

Πρωτομαγιάς για να τα διεκδικήσουμε. Η θέση του μικρού έμπορου την 1η Μάη, αντί να ξεροσταλιάζει και να περιμένει τον πελάτη που δεν θα ‘ρθει, είναι ο Αγώνας και η συμμετοχή στις διαδηλώσεις και στην ΑΠΕΡΓΙΑ μαζί με τους εργαζόμενους ενάντια στην πολιτική που τον οδηγεί σε χρεοκοπία και κλείσιμο.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους