Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΛΑΡΚΟ 29/4/2013

1 ΜΑΗ 1886 
1 ΜΑΗ 2013

                  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  

Η πρωτομαγιά του Σικάγο ήταν μια μέρα που οι εργαζόμενοι έδειξαν τη δύναμη τους ,συσπειρώθηκαν και εναντιώθηκαν για να αρνηθούν «τη μοίρα τους». Ειδικευμένοι, ανειδίκευτοι, «μαύροι» «άσπροι», άντρες, γυναίκες, μετανάστες, ντόπιοι, όλοι ενώθηκαν για να διεκδικήσουν μικρότερο ωράριο και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Έδειξαν ότι μπορούμε να επιλέξουμε να είμαστε χωρίς κυβερνήτες και αφεντικά.
Η πρωτομαγιά λοιπόν δεν είναι ούτε αργία ούτε ανοιξιάτικο πανηγύρι. Είναι ΑΠΕΡΓΙΑ και το μήνυμα της είναι επαναστατικό. Αυτά που θέλησαν να κατακτήσουν οι εξεγερμένοι του Σικάγο, χύνοντας αίμα, δεν είναι δεδομένα ούτε σήμερα και πολύ περισσότερο ούτε αύριο.






Τα αφεντικά εξαγοράζουν τον μόχθο των εργατών, προσφέροντας μισθούς που αρκούν μονάχα για την επιβίωση. Το οκτάωρο είναι απλώς ένα αστείο. Πάνω από έναν αιώνα μετά από εκείνη την
πρωτομαγιάτικη διαμαρτυρία στο Σικάγο και που είμαστε; Η εργασία και η ζωή μας έχουν υποβαθμιστεί.
Οι άνεργοι και οι άστεγοι συνεχώς πολλαπλασιάζονται. Οι μετανάστες εργάτες στοιβάζονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και όποιος απεργεί επιστρατεύεται, χτυπιέται από τα ΜΑΤ και διώκεται ποινικά. Το κράτος και τα τσιράκια του τρομοκρατούν συνεχώς όποιους τους χαλούν τα σχέδια χαρακτηρίζοντας τους «επικίνδυνους εγκληματίες».
Και το ερώτημα που προκύπτει είναι: τι κάνουμε; Οα κοιτάμε άπραγοι να λεηλατούν κάθε εργατικό κεκτημένο και να καταπνίγουν τις φωνές μας;
Οι εργάτες του Σικάγο δείχνοντας αλληλεγγύη οργανώνοντας απεργίες και διαδηλώσεις, σηκώνοντας το ανάστημα τους απέναντι στους καταπιεστές τους, κατάφεραν να διακηρύξουν τα ιδανικά τους και να αφήσουν παρακαταθήκη αγώνων στις επόμενες γενιές.
Χρειάζεται να παλέψουμε για τα εργατικά μας συμφέροντα και για μία κοινωνία όπου η παραγωγή θα είναι για να ικανοποιεί τις ανάγκες όλων και όχι για να αποκτούν κέρδη οι λίγοι προνομιούχοι.
Συνεχίζοντας τον αγώνα των εργατών του Σικάγο, παλεύοντας ενάντια στα σχέδια των αφεντικών και της κυβέρνησης, 


ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ την 1 Μάη και καλούμε όλους του εργαζόμενους να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις στέλνοντας μήνυμα αντίστασης και ανατροπής.


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΛΑΡΚΟ 











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους