Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Πως θα διαπιστώσετε αν τα γυαλιά ηλίου είναι ακατάλληλα!!!



Πως θα καταλάβετε ότι τα μοντέρνα γυαλιά ηλίου που φοράτε δεν είναι ασφαλή για τα μάτια σας;  Υπάρχουν τουλάχιστον 3 ενδείξεις ότι ...μάλλον δεν είναι κατάλληλα.





1.Δεν έχουν αυτοκόλλητη ένδειξη:

 
Μην αγοράζετε γυαλιά, εκτός εάν η ετικέτα τους αναγράφει ότι σας παρέχουν τουλάχιστον 99% UV προστασία από τον ήλιο και την ένδειξη «CE» που σημαίνει ότι πληρούν τις προδιαγραφές που ορίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τα γυαλιά ηλίου. Ένας σκούρος ή πολύ σκοτεινός φακός δεν σημαίνει ότι απαραίτητα σας προστατεύει από τον ήλιο. 2.

Έχουν υπερβολικά μικρό μέγεθος:

 
Η επιφάνεια των φακών και το μέγεθος του σκελετού παίζουν σημαντικό ρόλο σε ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου. Επιλέξτε το κατάλληλο μέγεθος γυαλιών που να καλύπτουν τα φρύδια σας και τα ζυγωματικά για μεγαλύτερη προστασία από τον ήλιο. Αν δεν έχουν το κατάλληλο μέγεθος μπορεί τα μάτια σας να εκτίθενται στην ηλιακή ακτινοβολία ανεξάρτητα από το πόσο καλοί είναι οι φακοί.

3. Οι φακοί είναι γρατσουνισμένοι:

 
Οι φθαρμένοι φακοί πρέπει πάντα να αντικαθίστανται γιατί αν είναι ακατάλληλοι μπορεί να καταπονήσουν τους μύες των ματιών σας, προκαλώντας σας ακόμη και πονοκεφάλους. Όταν πρόκειται να επιλέξετε γυαλιά καλό είναι να τα κοιτάξετε προσεκτικά στο φως για τυχόν φθορές ή γρατζουνιές και να ελέγχετε τακτικά με τον ίδιο τρόπο τα γυαλιά που ήδη έχετε.

 


Aπο: blog




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους