Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Xρειάστηκε μια ολόκληρη ζωή για την απάντηση Έρευνες 75 χρόνων απαντούν: Τι κάνει τον άνθρωπο πραγματικά ευτυχισμένο;


Έρευνες 75 χρόνων απαντούν: Τι κάνει τον άνθρωπο πραγματικά ευτυχισμένο;Χρειάστηκαν 75 χρόνια ερευνών και 20 εκατομμύρια δολάρια για να απαντήσουν οι επιστήμονες στην ερώτηση «τι μας κάνει ευτυχισμένους».
Η απάντηση κλισέ, αλλά, πλέον, επιστημονικά αποδεδειγμένη.
Μια από τις πιο μακροχρόνιες μελέτες της ανθρώπινης ανάπτυξης ξεκίνησε το 1938 και ολοκληρώθηκε πρόσφατα, μελετώντας για 75 χρόνια εθελοντές φοιτητές του... 





Harvard και λαμβάνοντας υπόψη και ένα μεγάλο φάσμα ψυχολογικών, ανθρωπολογικών χαρακτηριστικών, μαζί με στοιχεία της προσωπικότητας του καθενός.
Ο παράγοντας, λοιπόν, που επηρεάζει τη ζωή μας είναι η σχέση μας με τους άλλους. Ο παράγοντας αυτός είναι πάντα παρών στη ζωή μας.
Οι άντρες που είχαν θερμές σχέσεις με τις μητέρες τους στην παιδική τους ηλικία κατά μέσο όρο κέρδιζαν σημαντικά περισσότερα χρήματα από τους άντρες που μεγάλωσαν με αδιάφορες μητέρες.
Οι άντρες που είχαν κακές σχέσεις με τη μητέρα τους είχαν περισσότερες πιθανότητες να χτυπηθούν από άνοια σε προχωρημένη ηλικία.
Η καλή σχέση με τον πατέρα επίσης βοηθά στη μείωση του άγχους και στην αύξηση της ικανοποίησης από τη ζωή.
Ένας από τους ερευνητές είπε λακωνικά: «Tα 75 χρόνια έρευνας και τα 20 εκατομμύρια δολάρια που δαπανήθηκαν κατέληξαν σε ένα απλό συμπέρασμα: ευτυχία είναι η αγάπη. Τέλος».
Απο: E-Radio Blog









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους