Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΔΗΜΑΡ: «Όχι» στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ

Αρνητική στο ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ εμφανίζεται η Δημοκρατική Αριστερά καθώς, όπως υπογραμμίστηκε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στελέχη του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, το τίμημα που θα εισπράξει το ΤΑΙΠΕΔ είναι μηδαμινό και δεν έχει δημοσιονομική αξία.

Η ΔΗΜΑΡ τάσσεται επίσης, υπέρ τη διενέργειας του σχετικού δημοψηφίσματος, αφού όμως πρώτα εκδοθούν τα απαραίτητα Προεδρικά Διατάγματα.






Τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ τόνισαν πως η ΕΥΑΘ είναι υγιής και κερδοφόρα επιχείρηση και μπορεί από μόνη της να αντιμετωπίζει το πρόβλημα των επενδύσεων για συντήρηση και ανανέωση του δικτύου ύδρευσης.

«Το νερό είναι δημόσιο αγαθό», πρόσθεσαν τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ και χρειάζεται να προσδιορίζεται η τιμή του από την Ανεξάρτητη Αρχή, να συμμετέχει η τοπική αυτοδιοίκηση στη διαχείρισή του και να ασκεί κοινωνικό έλεγχο, ενώ δεν παρέλειψαν να αναφερθούν σε παραδείγματα μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων όπου η παραχώρηση της διαχείρισης του νερού δεν είχε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.
Στην ερώτηση για την πιέση που είναι έτοιμη να ασκήσει η Δημοκρατική Αριστερά για το θέμα, αρκέστηκε να πει πως «δεν θα ρίξουμε την κυβέρνηση για την ΕΥΑΘ.



Aπο:






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους