Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

O κλειδάριθμος της βλακείας

Χιλιάδες συνταξιούχοι ταλαιπωρούνται αυτές τις ημέρες σε ατέλειωτες ουρές στo μητρώο των εφοριών, προκειμένου να αποκτήσουν τον περιβόητο κλειδάριθμο, με τον οποίο μπορούν να μπουν στο taxisnet και να υποβάλουν ηλεκτρονικά τη φορολογική τους δήλωση. Στις ουρές είναι και νέοι φορολογούμενοι που υποβάλλουν δήλωση για πρώτη φορά, αλλά και οι νέοι και οι νέες που συμπληρώνουν την ηλικία των 18 ετών, ακόμα και αν είναι προστατευόμενα μέλη, θα πρέπει να αποκτήσουν ΑΦΜ.
Όλοι αυτοί εννοείται ότι έχουν κάνει ηλεκτρονική αίτηση πιστοποίησης στο... 







www.gsis.gr, που σημαίνει ότι αν δεν είχαν κάποιο δικό τους με σύνδεση ίντερνετ θα έπρεπε να πληρώσουν λογιστή. Οι παλαιοί κωδικοί του Taxisnet (χωρίς κλειδάριθμο) θα είναι σε ισχύ έως τις 31 /8 /2013.
Για όλη αυτή την ταλαιπωρία, οι εφορίες δεν είχαν παρά να στείλουν τους κλειδάριθμους με τον ίδιο τρόπο που στέλνουν οι τράπεζες τα pin των καρτών, αλλά ο «κλειδάριθμος» της βλακείας στο κράτος δεν έχει όρια.
Είναι απολύτως βέβαιο ότι τα ταχυδρομικά θα κόστιζαν πολύ λιγότερο από την απασχόληση των εφοριακών και τις ανθρωποώρες των συνταξιούχων, το κόστος των μετακινήσεων κ.ο.κ. Φαίνεται όμως πως η Ελλάδα είναι τόσο δεμένη, μα τόσο δεμένη με τη βλακεία…
 
 
Aπο: rizopoulospost
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους