Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

ILO: “Απαράδεκτο” το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα

Τον κώδωνα του κινδύνου για ενδεχόμενη κοινωνική κρίση κρούει ο Ράιντερ.

Ως κρίση άνευ προηγουμένου για χώρα σε περίοδο ειρήνης χαρακτήρισε την ελληνική κρίση ο γενικός διευθυντής της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO), Γκάι Ράιντερ, μιλώντας σήμερα σε σεμινάριο που διεξάγεται σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.
Ο κ. Ράιντερ χαρακτήρισε το ποσοστό ανεργίας στη χώρα μας...
 
 
 
«απαράδεκτο», ενώ τον κώδωνα του κινδύνου για ενδεχόμενη ευρωπαϊκή κοινωνική κρίση που θα πλήξει περαιτέρω το ευρώ, έκανε λόγο ο επίτροπος απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Λάζλο Αντόρ.
Την ίδια στιγμή, μιλώντας από το ίδιο βήμα ο επικεφαλής του γραφείου του ΔΝΤ στη χώρα μας, Μπομπ Τράα, τάχθηκε υπέρ της απλοποίησης των διαδικασιών εισόδου αλλά και εξόδου από την αγορά εργασίας, ζητώντας παράλληλα ευρύτερα ανοίγματα στην απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων.

Την αναπροσαρμογή ολόκληρου του πλαισίου της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ζήτησε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, τονίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση δεν υπάρχει λόγος συζήτησης για τον ΣΕΒ, ενώ ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, απέδωσε σε εργοδοτικούς φορείς την ευθύνη για τις δυσμενείς για τους εργαζομένους αλλαγές που έχουν θεσμοθετηθεί στις εργασιακές σχέσεις. 
 
 
 

Απο: newsbeast

 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους