Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Μετά τον ΤΑP οι αποκρατικοποιήσεις – Παίρνουν σειρά ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΠΑΠ και ΟΛΠ

- Ενδιαφέρον απο ευρωπαϊκό ενεργειακό όμιλο για τη ΔΕΠΑ σύμφωνα με τον υφυπουργό ΠΕΚΑ
- Ανακοίνωση της Emma Delta, επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της για την εξαγορά του 33% του ΟΠΑΠ
- Την πώληση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΠ προκρίνει το ΤΑΙΠΕΔ

Στην τελική ευθεία για την πλήρη ιδιωτικοποίησή της πέρασε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθώς το ΤΑΙΠΕΔ, ενέκρινε τη διαδικασία, το χρονοδιάγραμμα και τους όρους αξιοποίησης για την πώληση του 100% των μετοχών και τη μεταβίβαση του ελέγχου της εταιρίας σε επενδυτή, ο οποίος θα επιλεγεί μέσω διεθνούς, ανοιχτού, πλειοδοτικού διαγωνισμού.
Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ... 




η διαγωνιστική διαδικασία για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα αρχίσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σχετικής διαβούλευσης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία βρίσκεται στο τελικό στάδιο.
Την ίδια ώρα, οι εξελίξεις σχετικά με την αγορά του φυσικού αερίου φαίνεται ότι δημιουργούν νέα δεδομένα για τη ΔΕΠΑ, για την οποία ο διαγωνισμός πώλησης κατέστη πρόσφατα άκαρπος. Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ασημάκης Παπαγεωργίου, μίλησε στο BHMA FM, για την εκδήλωση νέου ενδιαφέροντος από ευρωπαϊκό ενεργειακό όμιλο.

Στο θέμα του ΟΠΑΠ με ανακοίνωσή της η Emma Delta, το επενδυτικό σχήμα που πλειοδότησε στον διαγωνισμό για την απόκτηση του 33% του Οργανισμού, ουσιαστικά επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της για την εξαγορά του συγκεκριμένου ποσοστού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η μόνη ανησυχία της Emma Delta είναι να εξασφαλίσει ότι το νομικό πλαίσιο που ισχύει για κάθε συμφωνία που αφορά τον ΟΠΑΠ, μεταξύ των οποίων και η κατάλληλη εταιρική διακυβέρνηση, γίνεται πλήρως σεβαστό και τηρείται από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη». Η Emma Delta προσθέτει ότι τηρουμένων όλων αυτών των νομικών πλαισίων, είναι έτοιμη να προχωρήσει μπροστά και να επενδύσει στον ΟΠΑΠ.

Σε ο,τι αφορά τον ΟΛΠ, αυτό που φαίνεται να προκρίνει το ΤΑΙΠΕΔ ως μοντέλο ιδιωτικοποίησης είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η πώληση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του Οργανισμού αλλά το ποσοστό αυτό θα προσδιορισθεί από την προσέλκυση των επενδυτών και το ενδιαφέρον της αγοράς.

Αντιδράσεις από τους λιμενεργάτες
Στο μεταξύ ομάδα λιμενεργατών που αντιτίθεται στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών μπήκε σήμερα στην αίθουσα στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων του ΟΛΠ ανήρτησε πανό κατά της ιδιωτικοποίησης των λιμανιών και φωνάζοντας συνθήματα διέκοψε τη συνέλευση για λίγα λεπτά.

Στη Γενική Συνέλευση ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στα λιμάνια ΟΜΥΛΕ Γιώργος Γεωργακόπουλος παρουσίασε τις θέσεις και τις προτάσεις του κατά της ιδιωτικοποίησης των λιμανιών της χώρας. 




Aπο:  newsit.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους