Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

ΓΣΕΕ: Η ΛΑΡΚΟ δεν επιβαρύνει ούτε 1 ευρώ τον προϋπολογισμό

Την αντίθεσή τους στα κυβερνητικά σχέδια για πώληση της ΛΑΡΚΟ, η οποία δεν επιβαρύνει ούτε 1 ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό, εκφράζουν τόσο η ΓΣΕΕ όσο και η κυβερνητική συνδικαλιστική παράταξη της ΔΑΚΕ.
Η κυβέρνηση, προκλητικά προσηλωμένη στις μνημονιακές επιταγές, βιάζεται άρον άρον να ξεφορτωθεί τη ΛΑΡΚΟ, μια επιχείρηση με μεταλλευτικούς πόρους τρέχουσας αξίας άνω των 16 δισ. δολαρίων, ενώ αντιθέτως το ελληνικό Δημόσιο οφείλει στη βιομηχανία 68.000.000 ευρώ από επιστροφές ΦΠΑ, αναφέρει η ΓΣΕΕ.




Οι αναπτυξιακές δυνατότητες της ΛΑΡΚΟ είναι τεράστιες και εφ' όσον υπάρχει η πολιτική βούληση για λήψη των απαιτούμενων αποφάσεων (αναδιάρθρωση τιμολογίων ΔΕΗ στο μέσο όρο της Ε.Ε., επιστροφή του οφειλόμενου ΦΠΑ ύψους 68 εκατ. ευρώ, ανανέωση αδειών παραχώρησης και λειτουργίας), μπορεί η βιομηχανία να είναι βιώσιμη και μπορεί να παραμείνει υπό κρατικό έλεγχο και να διασωθούν οι θέσεις εργασίας.


Ιδιαίτερα αιχμηρή είναι η ΔΑΚΕ, η οποία σημειώνει ότι σε πείσμα όσων σπεύδουν προθύμως να της αποδώσουν την «ταμπέλα» της «προβληματικής επιχείρησης», οι αριθμοί αποδεικνύουν ότι πρόκειται για έναν πραγματικό κολοσσό στο χώρο της παραγωγής σιδηρονικελίου (5η στον κόσμο), με καθαρά εξαγώγιμο χαρακτήρα (το σύνολο της παραγωγής), ανυπολόγιστη περιουσία (1 εκατ. στρέμματα ελληνικής γης) και τεράστια περιθώρια ανάπτυξης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους