Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ

Απο: 902.gr
Απεργία πραγματοποιούν σήμερα Τετάρτη οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ, αντιδρώντας στις αναδιαρθρώσεις που επιχειρεί να προωθήσει η κυβέρνηση, που σύμφωνα με την πρότασή της προωθεί τη  διάσπαση της εταιρείας σε δυο κομμάτια και συγκεκριμένα στο εργοστάσιο της Λάρυμνας και τα μεταλλεία του Αϊ - Γιάννη, τα οποία και προορίζουν για πώληση σε «επενδυτές».
 



Οι υπόλοιπες δραστηριότητες και υποδομές περνούν άμεσα σε καθεστώς εκκαθάρισης με προοπτική την ιδιωτικοποίηση. Τα αποτελέσματα των αναδιαρθρώσεων θα φέρουν απολύσεις, μειώσεις μισθών για τους εργαζόμενους, ενώ οι συνέπειες για την αμυντική ικανότητα της χώρας θα είναι σοβαρές.
Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και συνέχισαν με πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου. Αντιπροσωπεία των εργαζομένων παρέδωσε τα αιτήματα των εργαζομένων στο Μέγαρο Μαξίμου τα οποία και θα παραδοθούν στο διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού Θ. Μπούρα. Ακόμα αντιπροσωπεία παρέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματα των εργαζομένων στη Βουλή.
Στην κινητοποίηση απόφαση συμμετοχής είχαν πάρει και τα Σωματεία Εργαζομένων στα ΕΑΣ, την οποία όμως τα ΔΣ των σωματείων υπονόμευσαν εκ του αποτελέσματος και ουσιαστικά δεν είχαν παρουσία στη συγκέντρωση.
Τη συμπαράστασή τους με την παρουσία τους στη συγκέντρωση εκφράζουν ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Σωτήρης Πουλικόγιαννης και ο Θανάσης Κοτρώνης εκ μέρους της Πανελλαδικής Συνδικαλιστικής Επιτροπής Μεταλλεργάτων.



Aπο: 902.gr








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους