Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ε.Α.Μ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ - ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ!

Στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ
Ε.Α.Μ


                               ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
8/8/2013

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Ο χρόνος για την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ μετρά αντίστροφα και εμείς πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση για να αντιμετωπίσουμε την λαίλαπα που έρχεται. ΤΑΙΠΕΔ - ειδικοί, σύμβουλοι, υπό την καθοδήγηση της EE - κυβέρνησης - τρόικας και για λογαριασμό μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, υλοποιούν με γοργά βήματα το σχεδιασμό ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ.
Βαριές είναι οι ευθύνες του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού που και τώρα λειτουργεί στην λογική του μικρότερου κακού και της τάχα "ορθής" διαχείρισης του ζητήματος.






Στόχος τους να παραδώσουν την ΛΑΡΚΟ σε μονοπωλιακούς ομίλους με τέτοιους όρους και προϋποθέσεις, ώστε να την εκμεταλλευτούν ανάλογα με τα συμφέροντα τους, τα οποία μπορεί
να είναι λειτουργία της Λ Α Ρ Κ Ο με εργασιακές συνθήκες μεσαίωνα ή λουκέτο ή αλλαγή χαρακτήρα παραγωγής του εργοστασίου.
Σε αυτό το στόχο είναι ενταγμένη και η λεγόμενη "αναδιάρθωση" που θέλουν να κάνουν. Εδώ και χρόνια οι κυβερνήσεις με την πολιτική που εφαρμόζουν συνειδητά, επιδίωξαν και κατάφεραν να
απαξιώσουν τη ΛΑΡΚΟ υπερχρεώνοντας την. Τώρα παρουσιάζοντας την ιδιωτικοποίηση σαν μονόδρομο, με ψευτοδίλημματα όπως «ή την πουλάμε ή κλείνει», την εκκαθαρίζουν για να την παραδώσουν στον ιδιώτη χωρίς "βαρίδια" ( έτσι χαρακτηρίζουν τους εργαζόμενους) και φορτώνουν τα χρέη, που αυτοί δημιούργησαν, στους εργαζόμενους και στον φορολογούμενο λαό.
Η ιστορική διαδρομή της ΛΑΡΚΟ αποκαλύπτει στο μέγιστο βαθμό την συνειδητή πολιτική που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις για να εξυπηρετήσουν τα μονοπωλιακά συμφέροντα. Επιγραμματικά:


• Η ΛΑΡΚΟ δημιουργήθηκε με την προϋπόθεση ότι η παραγωγική διαδικασία του εργοστασίου δεν θα προχωρήσει στην παραπέρα καθετοποίηση.
• Το ίδρυμα Μποδοσάκη καρπώθηκε τα υπερκέρδη που είχε η ΛΑΡΚΟ και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φόρτωσε τα χρέη στο λαό με την υπαγωγή της στις «προβληματικές επιχειρήσεις)».
• Η ΛΑΡΚΟ εκκαθαρίζεται και συνειδητά ένα κομμάτι της μένει σε εκκρεμότητα, το οποίο ζητά κατά καιρούς, όπως και σήμερα, χρήματα
• Με το λεγόμενο hedging Συμβόλαιο Πωλήσεων) αποδείχτηκε πως, όταν το νικέλιο ήταν στα ύψη, η ΛΑΡΚΟ πούλαγε χαμηλά, και, όταν ήταν χαμηλά, το hedging έσπαγε.
Κερδισμένες βγήκαν μόνο οι πολυεθνικές που αγόραζαν σιδηρονικέλιο από τη ΛΑΡΚΟ.
• Η ένταξη της ΛΑΡΚΟ στο Α 150 τιμολόγιο της ΔΕΗ επέβαλε στην επιχείρηση να πληρώνει σε διπλάσια τιμή ανά MWH απ' ό,τι οι άλλες επιχειρήσεις του κλάδου.
• Το αίτημα των ΓΣ των εργαζομένων για καθετοποίηση της παραγωγής με κατασκευή μονάδας ανοξείδωτου χάλυβα δεν υλοποιήθηκε ποτέ, διότι δεν το επέτρεπαν τα μονοπώλια του κλάδου.
• Σε όλη αυτή την διαδρομή οι εργάτες πλήρωσαν πολλές φορές τα αποτελέσματα αυτών των πολιτικών επιλογών με εντατικοποίηση της δουλειάς, μειώσεις μισθών, διαθεσιμότητες, απολύσεις, ακόμη και με το ίδιο τους το αίμα.


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ Τ Ω Ρ Α:


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Στις τελευταίες συναντήσεις που είχε το σωματείο με την διοίκηση και με υπουργούς, μπήκε τελεσίγραφο ότι μέχρι τέλος Αυγούστου θα ανακοινωθεί το σχέδιο «αναδιάρθωσης»,της ΛΑΡΚΟ,
μέχρι τέλος του χρόνου θα .έχει υλοποιηθεί, και, από 1 Ιανουαρίου του 2014, η ΛΑΡΚΟ θα μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί.

Πρέπει να κατανοηθεί απ' όλους μας πως δεν πρέπει να χάσουμε χρόνο. Πρέπει να οργανώσουμε τον αγώνα μας για να τους χαλάσουμε τα σχέδια ΤΩΡΑ! Αλλιώς θα υποστούμε
μειώσεις μισθών και απολύσεις.
Κάτω απ' αυτή την λογική καλούμε τους εργαζόμενους να αυξήσουν τις πιέσεις στην συμβιβασμένη πλειοψηφία του ΔΣ για να πάμε άμμεσα σε ΓΣ και κατά την γνώμη μας να αποφασίσουμε:



1. Δυνάμωμα του μετώπου μέσα στο εργοστάσιο. Εγγραφή των συναδέλφων από τις εργολαβίες στο σωματείο.
2. Δημιουργία μετώπου πρώτα απ' όλα με τις τοπικές κοινωνίες, με τους εργαζόμενους σε ΕΑΣ - ΕΛΒΟ και στον κλάδο του μετάλλου γενικότερα.
3. Το πλαίσιο διεκδίκησης των εργαζομένων:
• ΛΑΡΚΟ ενταγμένη σε Δημόσιο Φορέα ορυκτού πλούτου, που θα καθετοποίηση την παραγωγή μέσα από την δημιουργία μονάδας ανοξείδωτου χάλυβα και θα αξιοποιήσει όλα τα υποπροϊόντα με λήψη παράλληλα μέτρων προστασίας για το περιβάλλον.
• Διαγραφή όλων των χρεών που δημιουργήθηκαν με αποκλειστική ευθύνη των εκάστοτε κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ
• Κατάργηση του δουλεμπορίου, όλοι οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ και ενταγμένοι στη ΣΣΕ που ισχύει για τους εργάτες που προσλήφθησαν πριν το 2007.


ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ 

 
Τα εκβιαστικά διλήμματα του τύπου «ή τα δέχεστε ή θα κλείσει», «αν δεν τα δεχτείτε, δεν θα πάρουμε τη δόση για μισθούς και συντάξεις», θα ενταθούν το επόμενο διάστημα. Πρέπει να γίνει
κατανοητό πως, όσο την εξουσία την έχουν τα μονοπώλια, οι καπιταλιστές, αυτοί με τις κυβερνήσεις τους θα αποφασίζουν αν θα κλείνουν ή αν θα ανοίγουν εργοστάσια. Τα συμφέροντα
τους το καθορίζουν αυτό, και όχι οι αγώνες των εργαζομένων.
Το ξέρουμε πολύ καλά. Δεν "τσιμπάμε" στην προπαγάνδα και τους εκβιασμούς τους. Απεναντίας, οι αγώνες, αν είναι σωστά οργανωμένοι και προσανατολισμένοι, μπορούν να τούς χαλάσουν τα σχέδια.
 

ΞΕΣΗΚΩΜΟΙ ΤΩΡΑ ! ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ!
ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ EE - ΣΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ! ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ!
ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ - ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ!
ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΑΓΡΟΤΙΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥ!
ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!
 

Με ταξικούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς
 

                         ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ
 

                                        Ε.Α.Μ



































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους