Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ - Διεκδικούμε τη ζωή νικώντας τον φόβο. Να τους ανατρέψουμε!

Στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:                             
                                     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Διεκδικούμε τη ζωή νικώντας τον φόβο. Να τους ανατρέψουμε!
 
Συνάδελφοι,
η κατανόηση πως για να ζήσουμε πρέπει να αγωνιστούμε, νίκησε τον φόβο, την απάθεια, τον εφησυχασμό που σπέρνει η συνδικαλιστική γραφειοκρατία.
Η πολυάριθμη παρουσία των συναδέλφων μας - μονίμων κι εργολαβικών - στη συγκέντρωση μας, είναι η απάντηση στο μύθο πως οι εργάτες είναι αδύναμοι κι αδιάφοροι.
Διαπιστώσαμε πως διατρέχουμε κίνδυνο αν μείνουμε άπραγοι απέναντι στις αποφάσεις της κυβέρνησης για... «αναδιάρθρωση» της ΛΑΡΚΟ. Οι πρόσφατες προαγωγές, δεν είναι τίποτα άλλο παρά η «στάχτη στα μάτια» μας, για να μην δούμε την καταστροφή που είναι μπροστά μας, με τη μορφή των μαζικών απολύσεων ή και του λουκέτου στο εργοστάσιο.







Βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού κι ακόμα μας περνάνε γι' αφελείς;!
Όμως, ό,τι συμβαίνει σε εμάς έχει απόλυτη σχέση με τους εργάτες στην ΕΑΣ, στην ΕΛΒΟ, στους καθηγητές, στους δημοτικούς υπαλλήλους. Μας αφορά όλους. Η ανάγκη να περπατήσουμε τώρα σε κοινό βηματισμό αγώνα και ανατροπής με τους υπόλοιπους
εργάτες, αλλά και με τον υπόλοιπο κόσμο της περιοχής μας -τους ανέργους, τους νεολαίους, τους απόμαχους της δουλειάς κλπ.- είναι μεγαλύτερη παρά ποτέ.
Ο αγώνας μας για να βάλουμε εμπόδιο στη καταστροφή, καθοδηγεί την απόφαση μας, καθώς και τη ρότα που έχουμε χαράξει:


Ή ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ Ή ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ


Η ενότητα μας, αλλά και η ανεξαρτησία μας από τα δεσμά των γραφειοκρατών, είναι προϋπόθεση για τη νίκη.
Τις επόμενες μέρες, θα ανακοινώσουμε μια σειρά ενεργειών και εκδηλώσεων σε συντονισμό με εργαζόμενους σε ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΕΡΤ, με σκοπό να ανατρέψουμε τα σχέδια της κυβέρνησης για «αναδιάρθρωση», δηλαδή περικοπές, απολύσεις, ιδιωτικοποίηση.


Συνάδελφοι,
σας καλούμε τώρα σε συστράτευση με το ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ.
Τώρα πια, όλοι ξέρουμε τι μας περιμένει, αν δεν αντισταθούμε, αν δεν παλέψουμε.
Ή ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ Ή ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ
Καλούμε το Δ.Σ. του Σωματείου να προκηρύξει ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ άμεσα, πριν να είναι πολύ αργά. Η σιωπή κι η απραξία μπροστά στη καταστροφή ισοδυναμεί με συνενοχή. Οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για το μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους.
 


            ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους