Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Σταυρίδης (ΤΑΙΠΕΔ): "Πρέπει να βρεθεί λύση εν ζωή για τη ΛΑΡΚΟ"


Σταυρίδης (ΤΑΙΠΕΔ): Η Emma Delta δεν ήρθε... για να φύγει! Θα εξαγοράσει τον ΟΠΑΠ - Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα έχει γίνει έρευνα αγοράς για τη ΔΕΠΑ - Στο δρόμο της αποκρατικοποίησης ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΕΥΑΘ το 2014 - Ούτε εξωγήινοι δεν θα αγόραζαν τη ΛΑΡΚO

Μέχρι τα τέλη του Σεπτεμβρίου θα έχει γίνει μια έρευνα αγοράς για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ, δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιος Σταυρίδης, προαναγέλλοντας την επανέναρξη των διαδικασιών για την ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης, μετά το φιάσκο με τη Gazprom. 



 
Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ επιβεβαίωσε πως εντός του επόμενου έτους, 2014 θα έχουν πάρει το δρόμο της αποκρατικοποίησης οι εξής επιχειρήσεις: ΔΕΠΑ, ΔΕΗ (α' φάση διαγωνισμού), ΕΛΠΕ, ΕΥΑΘ.

Ταυτόχρονα ο κ. Σταυρίδης χαρακτήρισε εφικτό το στόχο για τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις για το επόμενο έτος, 2014.
Ερωτηθείς στη συνέχεια για την πορεία της αποκρατικοποίησης του ΟΠΑΠ, εξήγησε: "Η Emma Delta δεν ήρθε για να φύγει! Το μεγάλο στοίχημα είναι να έρθει για να ολοκληρώσει την εξαγορά του 33%.Είναι μια σοβαρή εταιρεία".
Αναφερόμενος στα ακίνητα του δημοσίου ο κ. Σταυρίδης έκανε λόγο για... ιστορίες ασύλληπτης τρέλας, αφού, όπως διεμήνυσε, είναι καταπατημένα, μισθωμένα και κανείς δεν πληρώνει για αυτά.
Τι απάντησε για το νερό;" Δεν πωλείται το νερό, πωλείται η υπηρεσία", ήταν τα ακριβή του λόγια.

Κληθείς να σχολιάσει τις υποθέσεις των ΛΑΡΚΟ και ΕΛΒΟ, ο κ. Σταυρίδης τόνισε πως το ΤΑΙΠΕΔ είναι σίγουρα "εύκολος στόχος", αλλά δεν εμπλέκεται στην περίπτωση των ΛΑΡΚΟ και ΕΛΒΟ
"Δεν θα βρεις ούτε εξωγήινους για την αποκρατικοποίηση μιας εταιρείας για τη ΛΑΡΚΟ", δεν δίστασε να διαμηνύσει στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ.
"Πρέπει να βρεθεί λύση εν ζωή για τη ΛΑΡΚΟ", εξήγησε.
Ερωτηθείς για τις ευρύτερες οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ τόνισε πως το μεγάλο στοίχημα για τη χώρα είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής.
"Καμία κυβέρνηση δεν θέλει να σκάσει η βόμβα στα χέρια της", σχολίασε, κληθείς να τοποθετηθεί επί των πολιτικών εξελίξεων, ενώ απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ περί αποκρατικοποίησης... της Ακρόπολης, ο κ. Σταυρίδης δήλωσε: "Ας μην δημιουργούμε τέτοιους μύθους. Είμαστε όλοι Έλληνες".
"Η μάχη κόντρα στη γραφειοκρατία είναι απόλαυση!", κατέληξε, σχολιάζοντας το ρόλο και τις ευθύνες του, από τη θέση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους