Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

To παρασκήνιο, και η συνάντηση με Στουρνάρα για τη διάσωση της ΛΑΡΚΟ (video)

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στα Μεταλλεία Εύβοιας, Τάσος Θωμάς, μεταφέρει όλο το παρασκήνιο της χθεσινής συνάντησης και προαναγγέλλει την αυριανή ΠΑΝΛΑΡΚΙΚΗ κινητοποίηση στην Αθήνα.
H κυβέρνηση επαναφέρει την αρχική πρόταση διαμελισμού της βιομηχανίας με αβέβαιο το μέλλον των εργαζομένων σε αυτή.





  
Kατά τη χθεσινή 3ωρη συνάντηση, ο υπουργός και αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κυρίοι Στουρνάρας και Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ασημάκης Παπαγεωργίου, παρουσίασαν στους εκπροσώπους των εργαζομένων την τελική πρόταση την οποία και θα υποβάλλουν στους Τροϊκανούς τις επόμενες ημέρες. 
Μία μη συμφέρουσα πρόταση, ωστόσο, όπως διευκρινίζουν οι εργαζόμενοι, τόσο για το Ελληνικό Δημόσιο, όσο και για τους εργαζόμενους παρά τις διαβεβαιώσεις των υπευθύνων ότι θα διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας όλων. 
Βεβαίως οι προθέσεις της Τρόικας για το μέλλον της ΛΑΡΚΟ έχουν ήδη γνωστοποιηθεί και μεταξύ ΑΥΤΩΝ είναι που η κυβέρνηση θα κληθεί να επιλέξει, εάν κριθεί μη βιώσιμο το σχέδιο της.
Τα σωματεία στέκουν δύσπιστα και ως προς την αξίωση των Βρυξελλών για την υποχρέωση επιστροφής των κρατικών ενισχύσεων, ύψους 130 εκατ. , καθώς, τα διεκδικούν μόνον σε περίπτωση που η βιομηχανία πουληθεί ως ενιαία και όχι μέσω δύο διαφορετικών διαγωνισμών... Ενώ, αμφισβητούν ευθέως και την φημολογούμενη "εμπλοκή" του διαμελισμού της ΛΑΡΚΟ από πλευράς Κομισιόν, καθώς, δεν συνοδεύεται από επίσημες ανακοινώσεις.
Τέλος, το δαιδαλώδες πλαίσιο των όρων και προϋποθέσεων πώλησης της βιομηχανίας είναι αυτό που οδηγεί τους εργαζόμενους στο συμπέρασμα ότι τελικά η Τρόικα χρησιμοποιείται ως άλλοθι για την υλοποίηση των ήδη ειλημμένων από πλευράς κυβέρνησης αποφάσεων, τις οποίες και αποκαλύπτουν.
 

Απο: lamiastar
Aπο: messapianews

 
Δείτε βίντεο παρακάτω :





Άγονη η συνάντηση Σωματείων της ΛΑΡΚΟ με Στουρνάρα από LAMIASTARGR



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους