Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης στους φόρους ενώ μειώνονται οι μισθοί!

Οι Έλληνες υπομένουν τη μεγαλύτερη στην Ευρώπη αύξηση στη φορολόγηση του εισοδήματος τους, ενώ ταυτόχρονα μειώνονται οι μισθοί, όπως προκύπτει από στοιχεία της Κομισιόν.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που δημοσιεύει η Καθημερινή, από το 2001 εως το 2012 η Ελλάδα έχει καταγράψει τη μεγαλύτερη αύξηση στη φορολόγηση της αμοιβής μεταξύ των χωρών της Ε.Ε.






Η αύξηση αυτή ξεπερνάει τις 7 ποσοστιαίες μονάδες και προέρχεται σχεδόν εξ' ολοκλήρου από την αύξηση στη φορολόγηση του εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Για να καταλάβει κανείς πόσο αυξήθηκαν τα φορολογικά βάρη αρκεί το παράδειγμα της Ισπανίας, που είναι η δεύτερη μετά από εμάς στην Ευρώπη, όπου η φορολογική επιβάρυνση στα εισοδήματα ανέβηκε κατά μόλις 2,5 ποσοστιαίες μονάδες.

Και όλα αυτά όταν από τα επίσημα στοιχεία της Κομισιόν προκύπτει πως η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που σημειώνεται επί τρία συνεχόμενα χρόνια μείωση των ονομαστικών αποδοχών των εργαζομένων.

Από το 2001 εως το 2012 η Ελλάδα έχει καταγράψει τη μεγαλύτερη αύξηση στη φορολόγηση της αμοιβής μεταξύ των χωρών της Ε.Ε

Αρκεί το παράδειγμα της Ισπανίας, που είναι η δεύτερη μετά από εμάς στην Ευρώπη, όπου η φορολογική επιβάρυνση στα εισοδήματα ανέβηκε κατά μόλις 2,5 ποσοστιαίες μονάδες

Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που σημειώνεται επί τρία συνεχόμενα χρόνια μείωση των ονομαστικών αποδοχών των εργαζομένων



Aπο:  newsit.gr







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους