Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Η σκέψη ενός Έλληνα χρήστη του Twitter που έγινε κίνημα κατά της ανεργίας

Χρειάστηκε μία καλή ιδέα και ελάχιστο χρόνο. Γιατί σχεδόν αστραπιαία δημιουργήθηκε στο Twitter ένα «κίνημα» που δίνει λύσεις σε άνεργους.
Πρόκειται για την πρωτοβουλία του 29χρονου Δημήτρη και το #aggeliesergasias, το hashtag μέσω του οποίου άνθρωποι βρίσκουν δουλειές, καθώς τα μηνύματα στο Twitter πέφτουν βροχή και η ανταπόκριση ήταν τεράστια, είτε από ανθρώπους που προσφέρουν μία θέση εργασίας, είτε από άτομα που ψάχνουν για απασχόληση. Ηδη μάλιστα οι πρώτοι τυχεροί προσελήφθησαν.
 
Πίσω από αυτό είναι ο Δημήτρης, γνωστός στους Ελληνες followers στο Twitter ως «Κιμπάρης», ο οποίος διατηρεί την ανωνυμία του, αλλά τις αναρτήσεις του στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης το διαβάζουν περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι, που αυξάνονται καθημερινά.
«Λίγες ημέρες πριν διάβασα ένα tweet μιας κοπέλας η οποία έψαχνε εναγωνίως για δουλειά. Αμέσως διαπίστωσα ότι το συγκεκριμένο μήνυμα το αναδημοσίευσαν πολλοί χρήστες. Τότε σκέφτηκα να δημιουργήσω μια αλυσίδα μηνυμάτων -δηλαδή ένα hashtag- όπου εκεί θα δημοσιοποιούνται αγγελίες για ζήτηση ή προσφορά εργασίας», εξηγεί στο «Εθνος της Κυριακής» ο Δημήτρης. «Οσοι χρησιμοποιούν το #aggeliesergasias μπορούν απλώς να αναφέρουν στοιχεία για κάποια διαθέσιμη θέση» προσθέτει, ενώ αναφέρει πως πλέον υπάρχουν καθημερινά 800 μηνύματα είτε για προσφορά - ζήτηση εργασίας είτε συμπαράστασης. «Μέχρι την ώρα που μιλάμε, 45 άτομα -πρόκειται μόνο για τους χρήστες που έχουν επικοινωνήσει μαζί μου- έχουν βρει δουλειά ή έχουν κανονίσει συνεντεύξεις», επισημαίνει.
Ο συγγραφέας-δημοσιογράφος Χρήστος Φασούλας ανήκει στους πρώτους «τυχερούς» που ωφελήθηκαν άμεσα αξιοποιώντας την ιδέα του Δημήτρη. Στην αγγελία που ανάρτησε ο ίδιος ανταποκρίθηκαν άμεσα οι χρήστες και μέσα σε πέντε ημέρες είχε ήδη κάνει επαφές για να βρει απασχόληση.
«Πριν από τρία χρόνια έμεινα άνεργος και τότε αποφάσισα να αξιοποιήσω τη συγγραφική μου ιδιότητα. Ξεκίνησα να παραδίδω μαθήματα δημιουργικής γραφής για επίδοξους συγγραφείς αλλά και θεωρητικής κατεύθυνσης σε παιδιά. Φέτος τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα και όταν ανακάλυψα το #aggeliesergasies ανέβασα την αγγελία μου. Μέσα σε πέντε ημέρες απέκτησα τρεις νέους μαθητές», λέει στο «Εθνος της Κυριακής».
Ο Κωνσταντίνος Κορλός είναι άνεργος εδώ και περίπου έναν χρόνο. Είναι απόφοιτος της Γεωπονικής Σχολής Θεσσαλονίκης και έχει δουλέψει σε διαφημιστικές εταιρείες αλλά και σαν πωλητής. «Τον τελευταίο καιρό κάνω κάποιες περιστασιακές δουλειές. Πριν από μία εβδομάδα είδα το hashtag και έχω κλείσει ήδη δύο συνεντεύξεις για να βρω δουλειά», λέει ο 31χρονος που τονίζει την αμεσότητα του Twitter, που το κάνει τόσο χρήσιμο στην αναζήτηση δουλειάς.
Δείτε το εγχείρημα τόσο στο Twitter όσο και στο Facebook
Aπο: 'Εθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους