Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τρώγοντας τόνο δύο φορές την εβδομάδα, μειώνουμε τον κίνδυνο θανάτου από καρδιακή νόσο κατά ένα τρίτο.
Συγκεκριμένα, τα Ω-3 λιπαρά οξέα, που
βρίσκονται σε ψάρια, όπως ο φρέσκος...
τόνος και ο σολομός, προστατεύουν από την ανάπτυξη απότομων και δυνητικά θανατηφόρων αλλαγών στον καρδιακό ρυθμό, ενώ συνδέονται επίσης και με μείωση της αρτηριακής πίεσης και του καρδιακού ρυθμού.
Μία δεύτερη μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, στην οποία συμμετείχαν ηλικιωμένοι, έδειξε ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα.
Συγκεκριμένα, φάνηκε να υπάρχει κατά 50 % χαμηλότερος κίνδυνος θανάτου λόγω καρδιακής νόσου μεταξύ εκείνων που έτρωγαν τόνο τρεις ή περισσότερες φορές την εβδομάδα, σε σύγκριση με εκείνους που έτρωγαν τόνο λιγότερο από μία φορά το μήνα.
Ωστόσο, οι ερευνητές επισημαίνουν ότι οι ευεργετικές επιδράσεις των συγκεκριμένων ψαριών υπήρχαν μόνο όταν αυτά ήταν ψητά ή στη σχάρα, όχι όμως και όταν καταναλώνονται τηγανητά.
Απο: onmed.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου