Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Κουτσογιαννακόπουλος σε Χρυσοχοΐδη: "Δεν αντέχει άλλα διόδια η Φθιώτιδα"

Δεν πάει άλλο με τα διόδια στη Φθιώτιδα, λέει ο Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και καλεί τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων να μεταφερθούν οι σταθμοί εκεί που πρέπει και να εφαρμοσθεί η αρχή της αναλογικότητας, ώστε να πληρώνει ο οδηγός ανάλογα με τα χιλιόμετρα που κάνει.

Ο βουλευτής της Φθιώτιδας φέρνει το θέμα στη βουλή και στην ερώτησή του εκτός των άλλων αναφέρει ότι: 






"η Φθιώτιδα και θα κληθεί να επωμισθεί επαχθέστατο και οπωσδήποτε άδικο φορτίο. Τέτοιο φορτίο που όχι απλώς αλλοιώνει και παραβιάζει την, συνταγματικώς προβλεπομένη, αρχή της αναλογικότητος, αλλά την εξαλείφει".

Διαβάστε αναλυτικά την ερώτηση που κατέθεσε ο Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος:


Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς τον κύριο Υπουργό ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ και ΔΙΚΤΥΩΝ - Μ. Χρυσοχοΐδη

ΘΕΜΑ: Εφαρμογή της αρχής της αναλογικότητος στα διόδια των μεγάλων οδικών αξόνων.

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα φαίνεται ότι εις το τέλος Ιανουαρίου 2014 θα έχουν επέλθει οι οριστικές συμφωνίες για την επανεκκίνηση των τεσσάρων μεγάλων οδικών αξόνων (Ιονία Οδός, Ε65, κτλ).

Εν όψει της σημαντικής αυτής εξελίξεως, θεωρώ υποχρέωσή μου να σας θέσω υπόψιν τα εξής:

Έως τώρα και σύμφωνα με τις κυρωθείσες κατά το παρελθόν συμβάσεις από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, ο Νομός της Φθιώτιδος επεβαρύνθη υπερμέτρως με σωρεία σταθμών τόσον μετωπικών όσον και πλευρικών, άλλοι εν λειτουργία και άλλοι όχι.

Ο Φθιωτικός λαός προκειμένου να ολοκληρωθούν τα έργα, παρά τις επιμέρους αντιρρήσεις και αντιδράσεις, κατέβαλε και καταβάλλει τα αντίτιμα. Πλην όμως, σε πλήρη λειτουργία και ανάπτυξη των προβλεπομένων στο μέλλον σταθμών, η Φθιώτιδα θα κληθεί να επωμισθεί επαχθέστατο και οπωσδήποτε άδικο φορτίο. Τέτοιο φορτίο που όχι απλώς αλλοιώνει και παραβιάζει την, συνταγματικώς προβλεπομένη, αρχή της αναλογικότητος, αλλά την εξαλείφει.

Εν όψει αυτών και δεδομένου ότι πολλά έχουν μεταβληθεί στο διάστημα μεταξύ των αρχικών προβλέψεων έως τώρα, ΕΡΩΤΩ:


  1. Προτίθεστε να αποκαταστήσετε τις αδικίες, τηρουμένης της διεπούσας τη λειτουργία της διοικήσεως αρχής της αναλογικότητας και του δικαίου, καταργώντας σταθμούς διοδίων από το Νομό Φθιώτιδος και μεταφέροντάς τους όπου επιβάλλεται;
  2. Προτίθεστε να εισάγετε την εφαρμογή του συστήματος ηλεκτρονικής - χιλιομετρικής πληρωμής, εντός καταληκτικού χρόνου, τουλάχιστον στο Νομό Φθιώτιδος, αλλά και όχι μόνο;

Αθήνα, 22-11-2013

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΚΩΝ. Ι. ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ







 Aπο: lamiareport.gr











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους