Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Άρχισε το χτίσιμο του νέου success story

Aπο: rizopoulospost
Χτες γράφαμε ότι μεθοδεύεται η «ανάσταση» του πάλαι ποτέ success story, και άρχισε αμέσως η κατασκευή του! Ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, ανακοινώνοντας τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ, ανέφερε ότι θα ανακοινωθεί μεγάλη επένδυση στην Ελλάδα από ξένο όμιλο. Σημειώνεται ότι χθες βράδυ επρόκειτο να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές για τον Αστέρα, ενώ εγκαινιάζεται και το κέντρο έρευνας της Nokia.
 



Το ιαπωνικό hedge fund, Japonica Partners, που έχει επενδύσει σε ελληνικά αξιόγραφα, βαθμολόγησε από μόνο του με «Α+» την Ελλάδα, με καταχώρηση σε μεγάλες διεθνείς εφημερίδες. Πρόκειται για ανοικτή επιστολή σε μεγάλους εκδότες και στις αρμόδιες αρχές χάραξης πολιτικής σε Αθήνα, Φρανκφούρτη και Ουάσιγκτον απέστειλε η Japonica με στόχο να πείσει ότι η Ελλάδα δικαιούται την αξιολόγηση «Α+». Η Ελλάδα έχει επιτύχει αξιοσημείωτη δημοσιονομική ανάκαμψη. Τώρα ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε πέρα από την αναχρονιστική και παράλογη λογιστική (accounting) που συσκοτίζει το γεγονός ότι η χώρα αξίζει ένα «Α+» και απόδοση ομολόγων κάτω του 5%. Είναι η ώρα να αναγνωρίσουμε ότι αυτή η λογιστική είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο που χωρίζει την Ελλάδα από την ανάπτυξη και επισημαίνει: Η χώρα έχει αναρριχηθεί από την τελευταία στην πρώτη θέση σε δύο σημαντικούς δημοσιονομικούς δείκτες. Κατατάσσεται πλέον πρώτη μεταξύ των 27 της Ε.Ε. σε όρους διαρθρωτικού ισοζυγίου ως ποσοστού του ΑΕΠ, θέση υψηλότερη και από τη Σουηδία.
Τρίτο στοιχείο που βεβαιώνει ότι το χτίσιμο του νέο success story άρχισε, αποτελούν οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα στη Βουλή, σύμφωνα με τις οποίες «η φορολόγηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων είναι ιδιαίτερα υψηλή», μία μόλις μέρα μετά τη δήλωση Στουρνάρα ότι η «Ελλάδα δεν υπεροφορολογείται». Ο κ. Σταϊκούρας υποστήριξε ότι «θα πρέπει, συνεχώς να επιδιώκεται η μείωση και ο εξορθολογισμός της φορολογίας. Οι πρώτες στοχευμένες κινήσεις έγιναν φέτος. Πρέπει να συνεχιστούν»… Ο αναπληρωτής υπουργός παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχει συμφωνία με την τρόικα ως προς την επίτευξη σημαντικού πρωτογενούς πλεονάσματος εφέτος, στο ύψος που εκτιμά ο προϋπολογισμός.

Όλα αυτά προετοιμάζουν το έδαφος για την «επιστροφή μερίσματος» 500 εκατ. ευρώ από το θρυλούμενο πρωτογενές πλεόνασμα των 812 δισ. ευρώ.
 
 
Aπο: rizopoulospost.com
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους