Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Ανακοίνωση απο Λαική Συσπείρωση του Δήμου Λοκρών

 
ΓΕΝΑΡΗΣ 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Να μη προχωρήσει η ιδιωτικοποίησή της ΛΑΡΚΟ, να μη γίνει φιλέτο στα χέρια μονοπωλιακών ομίλων.

Αρχικά απευθύνουμε σε όλα τα λαϊκά στρώματα του Δήμου μας ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και τις ευχές μας για υγεία, δύναμη, ώστε το 2014 να γίνει χρονιά λαϊκής αγωνιστικής ανάτασης για να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που τους φόρτωσαν και τα χειρότερα που θέλουν να φέρουν η συγκυβέρνηση, η Ε.Ε., η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τα κόμματα του Ευρωμονόδρομου και της πλουτοκρατίας, Δημοτικές, περιφερειακές δυνάμεις που αποδέχονται, στηρίζουν και εφαρμόζουν τις αντιλαϊκές πολιτικές των παραπάνω, οι οποίες αυξάνουν τα κέρδη των ντόπιων και ξένων επιχειρήσεων, φτωχαίνουν όμως το λαό.






Προεκλογικά το 2010, τότε που όλες οι άλλες δημοτικές παρατάξεις εξυμνούσαν τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» για τα καλά τάχα που θα έφερνε στην τοπική αυτοδιοίκηση και το λαό, η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ έλεγε ότι ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», ο οποίος συνδιαμορφώθηκε από ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ και αρχικά ΣΥΝ- ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο αποφάσεων της Ε.Ε, νοθεύει τη θέληση του λαού γιατί, οι εκλογές γίνονται με πλειοψηφικό σύστημα και όχι την απλή αναλογική. Έρχεται για να βοηθήσει το κεφάλαιο στην επίθεσή του σε βάρος του λαού, διαμορφώνει δημοτικές δομές και λειτουργίες οι οποίες διευκολύνουν την δράση των επιχειρηματικών ομίλων και με γρήγορους ρυθμούς θα παραχωρήσουν τμήματα και ολόκληρους τομείς της διαχείρισης των απορριμμάτων και υδάτινων πόρων σε επιχειρηματίες.
Ότι θα διαλύσει τις εργασιακές σχέσεις, με απολύσεις, απαγόρευση προσλήψεων, γενίκευση της μερικής απασχόλησης, με συμβασιούχους ορισμένου χρόνου, με την προσθήκη προγραμμάτων εργασιακής ομηρίας και ανακύκλωσης της ανεργίας.
Ότι θα περικόπτει δραστικά τη κρατική χρηματοδότηση των Δήμων, στο όνομα της δημοσιονομικής πειθαρχίας, ότι δεν θα αποδώσει τα 10 ΔΙΣ. ευρώ έσοδα που παρακράτησε το κράτος από το λαό για λογαριασμό της Τ.Α.
Ότι οι προυπολογισμοί των Δήμων θα καταρτίζονται με βάση τις εγκύκλιους του υπουργείου οικονομικών στη γραμμή του «ελάχιστου κόστους λειτουργίας».
Όλα αυτά θα έχουν σαν συνέπεια την υποβάθμιση και τη παραπέρα ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου, την λειψή παροχή υπηρεσιών στους δημότες, την πρόσθετη επιβάρυνση και επιδείνωση της λαϊκής οικογένειας.
Πέρασαν τρία χρόνια από την ίδρυση και λειτουργία του Δήμου Λοκρών.
Επιβεβαιωθήκαμε πλήρως.
Δυστυχώς, είναι φανερό η κατάσταση της λαϊκής οικογένειας, επιδεινώθηκε δραματικά σε όλους τους τομείς.
Κρίνοντας συνολικά τη λειτουργία, δράση και το έργο του Δήμου πέρα και έξω από επιμέρους παρεμβάσεις ή έργα που έγιναν, πρέπει να πούμε πως απέχουν πολύ τα πεπραγμένα του Δήμου από τις ανάγκες του λαού. Ότι ο Δήμος έχει τεράστιες πολιτικές ευθύνες για την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στο λαό.
Δεν θα σταθούμε αναλυτικά. Ξέρει άλλωστε ο λαός, ότι δεν έγιναν τα μικρά και μεγάλα απαιτούμενα έργα υποδομών. Γνωρίζει ότι δεν λύθηκαν βασικές του ανάγκες. Ξέρει ότι υποβαθμίστηκε η καθημερινή ποιότητα ζωής του, παρότι πληρώνει υπέρογκα δημοτικά τέλη – φόρους για τις παρεχόμενες δημοτικές υπηρεσίες, τροφεία σε παιδικούς σταθμούς, δίδακτρα στο ωδείο, κλπ.. Ξέρει ότι καταργήθηκαν δημόσιες υπηρεσίες στις οποίες είχε μια σχετική εύκολη πρόσβαση και εξυπηρετείτο και τώρα αναγκάζεται να τρέχει προς διάφορες κατευθύνσεις με τεράστιο κόπο, χρόνο, χρήμα για να διεκπεραιώσει τις υποθέσεις του. Διαπίστωσε ότι το περιβόητο ΕΣΠΑ που τόσο πολύ του πρόβαλλαν, δεν έδωσε λύση στα προβλήματά του δεν λειτούργησε προς όφελός του αλλά προς όφελος των επιχειρηματιών.
Διαπίστωσε ότι ο Δήμος αποδέχτηκε την απαγόρευση των προσλήψεων και για να καλύψει τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες εφάρμοσε τα γνωστά δίμηνα, πεντάμηνα, οχτάμηνα προγράμματα, που ανακυκλώνουν την ανεργία διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις. Ότι αδιαμαρτύρητα δέχτηκε τις μειώσεις μισθών των εργαζομένων του Δήμου.
Κατάλαβε ο λαός ότι ο Δήμος δεν αντιστάθηκε ούτε οργάνωσε την πάλη του, απέναντι στο πόλεμο που του έχουν κηρύξει οι κεφαλαιοκράτες, οι συγκυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ, η Ε.Ε., το Δ.Ν.Τ., η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Αντιλαμβάνεται ότι ο Δήμος αποτελεί ένα ακόμα μηχανισμό του αστικού κράτους, ότι λειτουργεί όχι ως Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά ως Τοπική Διοίκηση, σαν ένα ακόμα μακρύ χέρι της κεντρικής εξουσίας το οποίο επιβάλει μια δεύτερη φορολογία στο λαό, μεριμνά να εφαρμόζονται σε βάρος του όλα τα αντιλαϊκά μέτρα, που διευκολύνουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Στο Δήμο μας, όπως και μέσα στην κοινωνία, συγκρούστηκαν δύο γραμμές.
Από την μια μεριά η πλειοψηφία του Δ.Σ που είχε την ταμπέλα του ΠΑΣΟΚ., η αξιωματική αντιπολίτευση που είχε την ταμπέλα της ΝΔ, αλλά και οι δήθεν ανεξάρτητοι, όλοι μαζί συμφωνούσαν, ψήφιζαν , εφάρμοζαν όλα όσα προβλέπει ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» και αποφάσιζαν οι συγκυβερνήσεις με νόμους και μνημόνια.
Από την άλλη μόνο η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καταψήφιζε, αντιστεκόταν να μην περάσουν αυτές οι επιλογές, κατέθετε προτάσεις.
Με βάση την δύναμη που μας έδωσε ο λαός στις εκλογές και τις δυνατότητες που πηγάζουν μέσα από αυτή, στα τρία χρόνια που πέρασαν, αναπτύξαμε μια σημαντική δράση τόσο μέσα στα Δ.Σ. όσο και έξω στην επαφή μας με το λαό.
Σθεναρά αντισταθήκαμε στις περικοπές εσόδων από το κράτος προς τους Δήμους.
Καταψηφίσαμε τους προϋπολογισμούς φτώχειας.
Απαιτήσαμε να υπάρχει πλήρη κρατική χρηματοδότηση του Δήμου από το κράτος για να καλυφθούν όλες οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.
Διεκδικήσαμε να υπάρχουν δομές, δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες πλήρως επανδρωμένες με μόνιμο προσωπικό με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα ώστε να εξυπηρετείται γρήγορα, χωρίς κόστος και ποιοτικά ο λαός, να παρέχουν σίτιση σε ανέργους και ευπαθείς λαϊκές οικογένειες, στους μαθητές των σχολείων. Συμβάλλαμε καθοριστικά ώστε να ιδρυθούν νέοι παιδικοί σταθμοί. Απαιτήσαμε να μετέχουν σε όλους τους σταθμούς χωρίς περιορισμούς όλα τα παιδιά.
Αρνηθήκαμε, δεν συμφωνήσαμε και καταψηφίσαμε όποιες αποφάσεις ήταν σε βάρος του λαού. Με ερωτήσεις μας προς τη Δημοτική Αρχή, ασκούσαμε έλεγχο για διάφορα προβλήματα που απασχολούνε το λαό.
Από πάγια θέση αρχής ζητήσαμε να καταργηθούν οι αμοιβές και οι συντάξεις των αιρετών.
Με επιστολές μας, με προφορικές προτάσεις στα Δ.Σ., αναδείξαμε ζητήματα για την παιδεία, υγεία, πρόνοια, σχολεία, παιδικούς σταθμούς, προβλήματα των εργαζομένων, αγροτών, άλλα λαϊκά προβλήματα. Καταθέσαμε ψηφίσματα για να εκφρασθεί η διαμαρτυρία του λαού για τα χαράτσια, τις διακοπές ρεύματος, την κατάργηση διοδίων, τα αγροτικά προβλήματα, την υγεία. 
 
Ειδικά για τη ΛΑΡΚΟ επιμείναμε να μη προχωρήσει η ιδιωτικοποίησή της, να μη γίνει φιλέτο στα χέρια μονοπωλιακών ομίλων, που για να κερδίσουν, ενδεχόμενα μπορεί και να την κλείσουν. Καταθέσαμε ολοκληρωμένη πρότασή και τονίσαμε ότι σε μια άλλη λαϊκή εξουσία με λαϊκή οικονομία, μπορεί να γίνει πυλώνας για την ανάπτυξη του ορυκτού πλούτου της χώρας, να συμβάλλει στην ανάπτυξη πολλών κλάδων της βιομηχανίας, ώστε να δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Προβάλλαμε τελείως διαφορετική λογική για την τοπική φορολογία και τα Δημοτικά τέλη, για τα οποία πιστεύουμε ότι ο λαός δεν πρέπει να πληρώνει τίποτα γιατί καταβάλει για αυτές τις υπηρεσίες υπέρογκους φόρους στο κράτος. Προτείναμε συγκεκριμένα ποιοι φόροι – τέλη πρέπει να καταργηθούν, να μειωθούν.

Ζητήσαμε να αυξηθούν όλα τα τέλη σε μεγάλες επιχειρήσεις, τράπεζες, εμπορικούς ομίλους.
Αναδείξαμε και παλέψαμε να καταβληθούν χρωστούμενες οφειλές προς το Δήμο, από μεγάλες επιχειρήσεις όπως ΛΑΡΚΟ, ιχθυοτροφικές μονάδες, να αυξηθεί το τίμημα παροχής νερού στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΪΑ για παραγωγική χρήση. Καταψηφίσαμε προτάσεις οι οποίες εξυπηρετούσαν επιλογές και σχέδια του ATALANTI HILLS, τα οποία δεν θα ωφελήσουν το λαό. Προτείναμε να γίνουν αυστηροί έλεγχοι στις μεγάλες επιχειρήσεις και να ληφθούν μέτρα για το περιβάλλον το οποίο ρυπαίνουν.
Γενικά δώσαμε όλες μας τις δυνάμεις για να υλοποιηθεί το οποιοδήποτε έργο που θα λύσει προβλήματα και θα καλύπτει ανάγκες του λαού. Για όλα αυτά και άλλα ακόμα, ενημερώσαμε το λαό με ανακοινώσεις, με τακτικές περιοδείες στα χωριά, μέσα από μαζικές εκδηλώσεις. 
 
Συνολικά κύριο μέλημα μας ήταν να οργανώσουμε την πάλη του λαού απέναντι στο πόλεμο και την λαίλαπα των αντιλαϊκών μέτρων που επιβάλλουν οι συγκυβερνήσεις.
Έτσι μαζί με άλλους φορείς, σωματεία, συλλόγους γυναικών κλπ. οργανώσαμε συλλαλητήρια διαμαρτυρίας στην Αταλάντη, Λάρυμνα, ανοίξαμε αρκετές φορές τα διόδια, κάναμε παραστάσεις διαμαρτυρίας σε ΔΕΗ – Εφορία, περιοδείες στα σχολεία, παιδικούς σταθμούς, Κέντρο Υγείας κλπ.
Πρωτοστατήσαμε στην οργάνωση κινητοποιήσεων γονιών, μαθητών και κάτοικων για να μη συγχωνευτούν, καταργηθούν σχολεία στη Λάρυμνα. Ήμασταν μπροστά και δίπλα στο λαό όταν έδινε δύσκολες μάχες για να αντιμετωπίσει πυρκαγιές, έντονα καιρικά φαινόμενα πλημμύρες κλπ,.
Απαιτήσαμε ειδική κρατική χρηματοδότηση για πολιτισμό, αθλητισμό. Πλήρη επάνδρωση του αρμόδιου ΝΠΔΔ με προσωπικό ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των δομών και υποδομών του. Να επεκταθεί η δράση του και σε άλλες δραστηριότητες και σε όλα τα χωριά του δήμου να λειτουργήσουν όσες βιβλιοθήκες υπάρχουν στο δήμο και να ιδρυθούν όπου χρειάζεται.

Σε συντονισμό δράσης με τους περιφερικούς συμβούλους της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ προωθήσαμε το έντονο πρόβλημα της λειψυδρίας στη Κυρτώνη, καθώς και πολλά άλλα προβλήματα της περιοχής με θετικά αποτελέσματα επίλυσής τους.
Προωθήσαμε, μέσω του ΚΚΕ, πολλά ζητήματα στη Βουλή.
Οι εκλεγμένοι με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, Τοπικοί Σύμβουλοι στη Λάρυμνα και Τραγάνα καθημερινά έδιναν και δίνουν μάχες για να επιλυθούν επιμέρους αλλά και γενικότερα προβλήματα των χωριών αυτών.

Η δράση μας συνολικά συνέβαλε στο να κρατηθεί ψηλά το αγωνιστικό φρόνημα του λαού, εμπόδισε μέτρα σε βάρος του, προώθησε για λύση χρόνια προβλήματά του.
Με διαφορετική λογική και φιλοσοφία κινηθήκαμε συνολικά από τις άλλες δημοτικές παρατάξεις.
Θα συνεχίσουμε με αυτό τον τρόπο με αφορμή τα προβλήματα της ανεργίας, της φτώχειας, της πείνας, των χαρατσιών, την διακοπή ρεύματος, τους πλειστηριασμούς, της παιδείας, υγείας, πρόνοιας, περιβάλλοντος, αθλητισμού, πολιτισμού.
Απαιτούμε την προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους. Να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος και να επανασυνδεθεί αμέσως σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν. Να μειωθεί η τιμή ηλεκτρικής ενέργειας για οικιακή χρήση στα λαϊκά νοικοκυριά.

Να απαγορευθούν οι πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών. Να δοθεί φτηνό πετρέλαιο και θέρμανση. Να καταργηθούν τα χαράτσια και οι φόροι. Σύγχρονες και δωρεάν υπηρεσίας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Να καταργηθούν όλα τα διόδια εδώ και τώρα. Να μειωθούν τα εισιτήρια κατά 50% στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Δωρεάν χρήση τους από ανέργους, μαθητές και σπουδαστές.

Θα αγωνισθούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να επιλυθούν και να γίνουν τα αναγκαία έργα που χρειάζεται ο λαός, γιατί ξέρουμε ότι το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 που προβάλλεται σαν σωτηρία δεν θα λύσει ζητήματα γιατί τα ποσά που προβλέπει για την περιφέρειά μας ανέρχονται σε 180 εκατομμύρια ευρώ, σαφώς πολύ λιγότερα από το προηγούμενο που προέβλεπε 750 εκατομύρια ευρώ και δεν έδωσε λύσεις.

Πιστεύουμε ότι απέναντι στη σημερινή κατάσταση μιζέριας χρειάζεται να γιγαντωθεί μια δυναμική μαχητική εργατική – λαϊκή συμμαχία, με ισχυρή ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στο Δημοτικό Συμβούλιο, στους χώρους δουλειάς, τα χωριά, για να ενισχυθεί η αντίσταση στα αντιλαϊκά μέτρα, να δυναμώσει η αλληλεγγύη, η διεκδίκηση μέτρων προστασίας και ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών, των ανέργων όλων των ανθρώπων που υποφέρουν, για να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Σε αυτό το δρόμο καλούμε όλα τα λαϊκά στρώματα να στρατευθούν μαζί μας.


ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ, ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Οι Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι
της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ










1 σχόλιο:

  1. Ναι να μην ιδιωτικοποιηθει η ΛΑΡΚΟ,αλλά και να μην λειτουργεί το σύστημά της αναλόγως τα κομματικά συμφέροντα,δηλ. όποιος δεν μας αρέσει δεν τον παίρνουμε στη ΛΑΡΚΟ.Ντροπή τους για μια τέτοια εταιρεία να ισχύουν αυτά,ενώ υποτίθεται θέλουν να πάει μπροστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους