Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Απόφαση –«Βόμβα» για τον Έλληνα εργαζόμενο: Νέο χαράτσι και στα κινητά

Ο νέος Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος φέρνει τεράστιες αλλαγές και δημιουργεί νέο «πονοκέφαλο» στον Έλληνα πολίτη.
Μετά τα πολλαπλά χαράτσια που έχουν μπει τα τελευταία χρόνια στη ζωή μας, ένα νέο κάνει την εμφάνισή του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει νέο χτύπημα, αυτή τη φορά στην κινητή τηλεφωνία.
Βάζει φόρο έως και 42% στη χρήση κινητών τηλεφώνων που δίνουν οι επιχειρήσεις στους εργαζομένους τους την ώρα που έχει ήδη εισπράξει άλλους δυο φόρους μέσω του λογαριασμού της κινητής τηλεφωνίας.
 




Πώς επιτυγχάνεται αυτό;

Ο λογαριασμός του εταιρικού κινητού τηλεφώνου θεωρείται στο σύνολό του εισόδημα για τον εργαζόμενο που το χρησιμοποιεί!

«Γονατίζουν» την επιχείρηση αναγκάζοντάς την να πληρώσει και τρίτο φόρο

Η διευκόλυνση που κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις στους εργαζομένους τους με την παροχή ενός κινητού τηλεφώνου για να επικοινωνούν στο πλαίσιο της εργασίας τους με συναδέλφους τους αλλά και πελάτες και συνεργάτες θα τους προσαυξήσει το εισόδημα.
Αυτό διότι σύμφωνα με τον νέο ΚΦΕ η παροχή κινητού τηλεφώνου ή η κάλυψη μέρους ή του συνόλου του λογαριασμού του κινητού τηλεφώνου που χρησιμοποιεί ο εργαζόμενος αποτελεί εισόδημα για τον τελευταίο, προστίθεται στο εισόδημά του από μισθωτές υπηρεσίες και φθάνει να φορολογείται με συντελεστή έως και 42% ανάλογα με το ύψος του εισοδήματός του.

Μάλιστα η επιχείρηση αναγκάζεται να πληρώσει τρίτο φόρο τη στιγμή που ο δεύτερος είναι φόρος στο φόρο.
Συγκεκριμένα, επιβάλλεται το τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας που κυμαίνεται από 12% έως 20% επί του ποσού του λογαριασμού

Στο ποσό που προκύπτει μετά την εφαρμογή του τέλους συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας επιβάλλεται ΦΠΑ 23%. Δηλαδή ο ΦΠΑ είναι ουσιαστικά φόρος επί του φόρου. Τώρα που ο λογαριασμός, με το τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας και τον ΦΠΑ, θεωρείται στο σύνολό του εισόδημα για το μισθωτό, θα του επιβληθεί και φόρος εισοδήματος.

Ας δούμε πρακτικά τι σημαίνει η επιπλέον φορολογική επιβάρυνση

Στέλεχος επιχείρησης διαθέτει εταιρικό κινητό τηλέφωνο με το οποίο πραγματοποιεί κάθε μήνα λογαριασμό 170 ευρώ, δηλαδή ετησίως 2.040 ευρώ.
Αν υποθέσουμε ότι ο συγκεκριμένος μισθωτός έχει ετήσιο εισόδημα 55.000 ευρώ από μισθωτές υπηρεσίες το συνολικό του εισόδημα θα ανέλθει στα 57.040 ευρώ.
Για τα επιπλέον 2.040 ευρώ του εισοδήματος από τη χρήση του κινητού τηλεφώνου ο φορολογούμενος θα κληθεί να πληρώσει πρόσθετο φόρο εισοδήματος 756 ευρώ.



Απο: newsbomb.gr








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους