Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ - Δεν ανεχόμαστε πολιτικές και στρατηγική που αμαυρώνει τους εργαζόμενους


ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ                            

24/02/2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,


Εδώ και αρκετό διάστημα υπάρχουν πληροφορίες από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών για την αναμόχλευση του σχεδίου διχοτόμησης της εταιρίας. Το ΥΠΕΚΑ αυτή τη στιγμή έχει την κύρια ευθύνη για το αν μία από τις εναπομείναντες βιομηχανίες της Ελλάδας θα μείνει ανοιχτή . Δυστυχώς επαληθευόμαστε για μία ακόμη φορά για τους τεχνοκράτες που απαρτίζουν το...







στελεχιακό δυναμικό του ΥΠΕΚΑ (Ματθιουδάκης ) , να κάνουν σχέδια επί χάρτου κόβοντας την εταιρία σε κομμάτια , διευκολύνοντας έτσι επίδοξο επενδυτή που στο παρελθόν είχαμε ασχοληθεί και είναι η γνωστή ΚΟΥΝΙΚΟ γιατί έτσι φαίνεται ότι εξυπηρετούνται συμφέροντα που έχουν υπόγεια δίκτυα κάνοντας κακό και στην κοινωνία , αλλά και στην ελληνική οικονομία. Δυστυχώς τα τεχνοκρατικά βαμπίρ και του ΥΠΕΚΑ αλλά και του Υπουργείου Οικονομικών συνεχίζουν ύπουλα και δόλια να επαναφέρουν το σχέδιο της διχοτόμησης . Η πολιτική ηγεσία του τόπου θα είναι και είναι υπεύθυνη για το κλείσιμο της μεγαλύτερης βιομηχανίας της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης.
Θα πρέπει πλέον ο Πρωθυπουργός της χώρας να ζητήσει εξηγήσεις από τα δύο Υπουργεία γιατί συζητείται επίμονα το σχέδιο της διχοτόμησης.


Για εμάς τους εργαζόμενους υπάρχει δόλος και θα το αποδείξουμε, όπως έχουμε αποδείξει μέχρι και σήμερα , ότι αυτή η εταιρία μπορεί να ζήσει μόνη της , αν διορθωθούν ορισμένα κακώς κείμενα που την ταλανίζουν χρόνια και είναι τα εξής:


Τιμή ρεύματος – Παλαιά ΛΑΡΚΟ .
Έχουμε αποδείξει όλο αυτό το διάστημα με τα «αλήθειες και ψέματα» ότι έχουμε δικαιωθεί .
Σε λίγο θα αποδειχθεί ότι δεν υπάρχουν και κρατικές ενισχύσεις για την εταιρία .
Η εταιρία έχει μπει σε ξέφρενους ρυθμούς παραγωγικότητας και έχει αποδείξει και σήμερα ότι μαζί με το εργατικό δυναμικό της μπορεί να ζει στα δύσκολα.
Όμως η πολιτική ηγεσία του τόπου δημιουργεί κακούς χειρισμούς για να διχοτομήσει και να κόψει την εταιρία σε κομμάτια .
Σε εύλογο χρονικό διάστημα οι εργαζόμενοι θα αποδείξουν με στοιχεία ποιοι είναι αυτοί και γιατί στοχεύουν το κλείσιμο της εταιρίας .
Αν ο Πρωθυπουργός της χώρας δεχθεί σιωπηρά μια τέτοια κατασκευασμένη δημιουργία γύρω από το περιβάλλον του , τότε θα δεχθεί και το πολιτικό κόστος περνώντας με τα πιο μελανά γράμματα της ιστορίας .
Δεν καταλαβαίνουμε την εμμονή τους για την ιδιωτικοποίηση της εταιρίας με μοντέλο σπασίματος . Εμείς δεν δεχόμαστε ούτε την ιδιωτικοποίηση , ούτε το σπάσιμο της εταιρίας.
Δεν καταλαβαίνουμε ποια συμφέροντα κρύβονται από πίσω, αλλά θα προσπαθήσουμε και έχουμε ήδη πληροφορίες για να τους ξεσκεπάσουμε και να τους ρίξουμε στο βούρκο, γιατί έτσι τους αξίζει .
Αν νομίζουν κάποιοι ότι μπορούν να ρίξουν την παράταξή μας στον καιάδα , τους γελάσανε .
 Εμείς σαν παράταξη και σαν εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ θα τους ξεμπροστιάσουμε , θα τους κατηγορούμε καθημερινά και θα τους πούμε : Αντί να παράγουν πολιτική , αντί να παράγουν ήθος , δυστυχώς καθημερινά μας επαληθεύουν μία από τα ίδια ότι είναι σε μία κατηγορία που αντί να θέλουν την ευημερία και τη σωστή πολιτική , δημιουργούν σκάνδαλα.
Να γνωρίζουν κάποιοι της πολιτικής ηγεσίας ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν τον ύπνο του δικαίου .
Θα τους αντιμετωπίσουμε όπως τους αντιμετωπίζουμε πάντα , με γνώμονα τη διασφάλιση του μεροκάματου αλλά και τη λειτουργία της εταιρίας .
Καθημερινά παρακολουθούμε και έχουμε τις πληροφορίες μας ότι προσπαθούν με δόλιο τρόπο να καταφέρουν και να καταργήσουν ταυτόχρονα , εργατικό δυναμικό της εταιρίας και να τη βγάλουν από τα πλαίσια της παραγωγής .
Ακόμη έχουν μείνει στην εταιρία κατάλοιπα του παρελθόντος και νοσταλγοί των Σκοπίων με απώτερο σκοπό την εκδίκηση.
Σαν εργαζόμενοι καταφέραμε , μπορούμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ΡΕΚΟΡ παραγωγής ,  αποδείξαμε σε όλους ότι αυτή την εταιρία τη λειτουργούν οι εργαζόμενοι και όχι αυτοί που καθημερινά δίνουν στοιχεία της εταιρίας μας σε ξένους ανταγωνιστές με σκοπό να διαβάλουν την εταιρία λέγοντας ότι η παραγωγή μας είναι πλασματική .
Ή ο γιαλός είναι στραβός , ή αυτοί στραβά αρμενίζουν.


Λυπούμαστε , γιατί η Διοίκηση της εταιρίας τους ανέχεται ακόμα.
Σαν εργαζόμενοι θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό να φωνάζουμε ότι είμαστε κατά της ιδιωτικοποίησης της εταιρίας , κατά των απολύσεων του προσωπικού , κατά του δουλεμπορίου που γίνεται στην εταιρία .
Είμαστε ΥΠΕΡ της διασφάλισης όλων των θέσεων εργασίας (εργολαβικού και μόνιμου προσωπικού ) , είμαστε ΥΠΕΡ της λειτουργίας της εταιρίας .
Υ.Γ.: Όποιος τολμήσει να σταματήσει την παραγωγή με θεμιτά ή αθέμιτα μέσα ή η Διοίκηση είναι αυτή , ή άλλο στελεχιακό δυναμικό της εταιρίας είναι , τότε θα έχουν να κάνουν με τους εργαζόμενους.


Δεν ανεχόμαστε Δούρειους Ίππους στην εταιρία .
Δεν ανεχόμαστε πολιτικές και στρατηγική που αμαυρώνει τους εργαζόμενους .

 
ΜΟΛΟΝ ΛΑΒΕ !! Ας μας απαντήσει η Διοίκηση της εταιρίας αν έχει συμφωνήσει κάτι με την πολιτική ηγεσία και τα συναρμόδια Υπουργεία. Μάθαμε ότι έγινε συνάντηση με τους γνωστούς αγνώστους (Εμίρηδες και Φουλίδηδες) , που ήταν παρόντες στη σύσκεψη στο ΥΠΕΚΑ. Η Διοίκηση έχει την υποχρέωση να ενημερώσει τους εργαζόμενους.



Στους συναδέλφους του ΕΑΜ θα επανέλθουμε με νέα ανακοίνωση για να μη νομίζουν ότι ξεχνιέται και η ιστορία και η συναδελφικότητα .





  ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΑ
                ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ         
     

1 σχόλιο:

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους