Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

OI ΝΕΟΙ ΑΣΤΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΜΕ ΕΙΔΗ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ...


Η μόδα μπορεί να αλλάξει τους ρόλους των δύο φύλων και την ηλικία. Πλέον, σε πολλά μέρη του κόσμου, η πιο ελκυστική ηλικία-δημογραφικά- για εταιρείες ειδών πολυτελείας ...
όπως η Burberry και η Coach δεν είναι οι γυναίκες μέσης ηλικίας με χρυσές πιστωτικές κάρτες. Είναι οι εικοσάρηδες άντρες με smartphones και θέματα... 









αυτοεκτίμησης.

Η νέα αυτή τάση ονομάστηκε "Yummy" και σημαίνει «Young Urban Male» (νέος αστός) και υποδηλώνει μία νέα «μετροσέξουαλ στροφή» στις αγοραστικές συνήθειες των ανδρών, η οποία πρόκειται να καθορίσει τις δαπάνες σε είδη πολυτελείας τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με μελέτη της HSBC.

«Το μετρό-σεξουαλ, που αποτελούσε κλισέ πριν από 20 χρόνια, γίνεται τώρα μια εμπορική πραγματικότητα», λέει η HSBC.
Σύμφωνα με τη μελέτη, πολλοί άνδρες παντρεύονται πλέον σε μεγαλύτερη ηλικία, αυξάνοντας το εισόδημά τους από μικρή ηλικία, κι έτσι στα 20 τους έχουν χρήματα να χαλούν για την προσωπική τους εμφάνιση.


Την ίδια στιγμή, φαίνεται ότι ο ανδρικός πληθυσμός έχει αρχίσει για πρώτη φορά στην ιστορία να μην ασχολείται τόσο πολύ με τα ακριβά αυτοκίνητα, ενώ η παγκόσμια αγορά και τα μέσα ενημέρωσης βοηθούν στο να ξέρει ο καθένας ανα πάσα στιγμή, τι είναι στη μόδα.


Εξάλλου, στις μέρες μας μία εταιρεία με ηλεκτρονικό κατάστημα και εφαρμογή για smartphones μπορεί να σημειώσει τεράστια επιτυχία σε όλο τον κόσμο. Η Burberry, για παράδειγμα, δείχνει live τις εκθέσεις μόδας της, δίνοντας στο κοινό τη δυνατότητα να δει άμεσα τις νέες κολεξιόν .


Πλήθος εταιρειών με είδη πολυτελείας προχωρούν σε σημαντικές επενδύσεις για να προσελκύσουν   αγοραστές γένους αρσενικού. Η εταιρεία Michael Kors για παράδειγμα, στοχεύει σε αύξηση των ετήσιων εσόδων της στα 1 δισ. δολάρια από τα ανδρικά ενδύματα, ποσοστό σχεδόν επταπλάσιο σε σχέση με πέρυσι. Η Coach, εν τω μεταξύ, είναι πολύ κοντά σε αυτό το στόχο, αφού αύξησε τις ανδρικές πωλήσεις της από 100 εκατ. δολάρια το 2010 σε περίπου 700 εκατ. δολάρια.

Απο:  newmoney.gr 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους