Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Στα χέρια του μεσαίου χώρου η εθνική και πολιτική σταθερότητα


Γράφει η Φωτεινή Αρκαδίου




Τα κρούσματα «ακροτήτων» που έλαβαν χώρα στην πατρίδα μας τον τελευταίο μήνα και αφορούσαν τις υπόγειες επικοινωνίες της ΝΔ με τη Χρυσή Αυγή, αλλά και τις
παλινωδίες του ΣΥΡΙΖΑ για τα εθνικά θέματα και για το ευρώ, αναδεικνύουν την ανάγκη εκλογικής ενδυνάμωσης του μεσαίου χώρου.

Ο χώρος αυτός, στις εκλογές του 2012 βρέθηκε.. 









είτε από αγανάκτηση, είτε από χειραγώγηση, να ψηφίζει δυνάμεις που σήμερα αποδεικνύεται πως πρόδωσαν. Δυνάμεις, που στο βωμό της εξουσίας, εσκεμμένα παραπλάνησαν.
Οι ευρωεκλογές είναι το σημείο πολιτικής συνάντησης και πάλι για τον κεντρώο χώρο. Είναι η ευκαιρία, οι πολίτες να αναλογιστούν ποια από τα κόμματα που άσκησαν εξουσία, τα χρόνια της κρίσης, είχαν τη μεγαλύτερη συνέπεια σε λόγους και πράξεις. Ποια κόμματα, προσπάθησαν, εν μέσω θεσμικής κρίσης, να διορθώσουν λάθη και παθογένειες και να υπερασπιστούν την μικρομεσαία τάξη.

Σε αυτά τα κόμματα δεν συγκαταλέγεται η ΝΔ, που λαΐκισε στα Ζάππεια και αρνήθηκε την κυβέρνηση «ενότητας» από τον Γιώργο Παπανδρέου. Δεν συγκαταλέγεται το κόμμα του κ. Τσίπρα και του κ. Λαφαζάνη, που το 2012 αρνήθηκε να λάβει μέρος σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και ενώ ο λαός τους είχε δώσει το ποσοστό για να λάβει ευθύνες.

Η κοινωνία (ειδικά του μεσαίου χώρου), πρέπει να αναλογιστεί ποιος από το υφιστάμενο πολιτικό σκηνικό, έχει δηλώσει και αποδείξει πως μπορεί προχωρήσει την Ελλάδα στο δρόμο της ανάπτυξης και ποιος ζητά την ψήφο για να λιθοβολεί και να λαϊκίζει κατά περίπτωση, δημιουργώντας συνεχώς ζητήματα κοινωνικής και εθνικής συνοχής.

Αγανακτισμένοι και αναποφάσιστοι, πρέπει να «επιστρέψουν» στο φυσικό τους χώρο, το πατριωτικό κέντρο, και να πάρουν και πάλι το μέλλον στα χέρια τους.

Ακραίες δυνάμεις και «τηλεαστέρες-σακίδια» καραδοκούν.



 

Απο: news4all.gr 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους