Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Συνάντηση στην Αθήνα για το μέλλον της ΛΑΡΚΟ

Σκληρή κριτική, αφήνοντας παράλληλα άμεσες αιχμές για τη στάση που κρατά απέναντι στα σενάρια ιδιωτικοποίησης της εταιρείας, ασκεί στην ηγεσία του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα η παράταξη του ΕΑΜ με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε τη χθεσινή μέρα και με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις και τις επαφές που γίνονται πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.
Αρχικά στην ανακοίνωσή του το ΕΑΜ ΛΑΡΚΟ κάνει αναφορά στα σχέδια ιδιωτικοποίησης της εταιρείας προσδιορίζοντας ότι από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΤΑΙΠΕΔ προωθείται το σενάριο της «τριχοτόμησης» και από την...






πλευρά της διοίκησης και των υπολοίπων μετόχων το σενάριο της «διχοτόμησης». Στο πλαίσιο αυτό το ΕΑΜ επισημαίνει ότι και τα δύο σενάρια «εξυπηρετούν συγκεκριμένους επιχειρηματικούς ομίλους,που θέλουν να βάλουν χέρι στα φιλέτα της ΛΑΡΚΟ» και παράλληλα εξαπολύει επίθεση στις πλειοψηφίες των Σωματείων πως φωνάζουν κατά της ιδιωτικοποίησης ώστε «να ρίξουν στάχτη στα μάτια των εργαζομένων ενώ επί της ουσίας στηρίζουν το σχέδιο της διοίκησης», όπως και χαρακτηριστικά τονίζεται στην ανακοίνωση.
Μάλιστα στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως και τα δυο σενάρια «μιλούν για ιδιωτικοποίηση του ορυκτού πλούτου, για εκκαθάριση που σημαίνει απολύσεις, ενώ δεν διασφαλίζουν τις θέσεις εργασίας και τη συνέχιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ με τον σημερινό της παραγωγικό χαρακτήρα». 

Η συνδικαλιστική παράταξη του ΕΑΜ μάλιστα δεν αποφεύγει και σε αυτή την περίπτωση να αφήσει αιχμές προς τις πλειοψηφίες των Σωματείων σημειώνοντας πως «εξουσιοδοτούν τη διοίκηση να προσφύγει κατά του τρόπου ιδιωτικοποίησης από τη στιγμή που το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την προσφυγή κατά της
ιδιωτικοποίησης».
Από την πλευρά τους πάντως τα μέλη της πλειοψηφίας των Σωματείων προσδιορίζουν προς κάθε κατεύθυνση ότι θα
εξαντλήσουν κάθε περιθώριο προκειμένου να διασφαλίσουν τη συνέχιση λειτουργίας της εταιρείας αλλά και τις θέσεις των εργαζομένων και περιμένουν τις εξελίξεις από τη συνάντηση που θα έχουν σήμερα Παρασκευή στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των Δ.Σ. των Σωματείων με τη διοίκηση της εταιρείας.

 Αναδημοσίευση απο την Εφημ. ΗΜΕΡΑ 30/5/2014











1 σχόλιο:

  1. ΟΣΕΣ ΑΙΜΕΣ ΝΑ ΑΦΗΣΗ ΤΟ ΕΑΜ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΚΟΥΦΟΙ... ΓΙΑΤΙ???

    ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους