Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Στον υπουργό Παιδείας για το Λύκειο της Λάρυμνας (video)

 

Για τρίτη φορά από το 2011 οι κάτοικοι της Λάρυμνας προσπαθούν να σώσουν το Λύκειο της περιοχής.
Το υπουργείο Παιδείας προχωρά και πάλι στην συγχώνευση του σχολείου με αυτό του Μαρτίνου παρά τις επίμονες αντιδράσεις των γονιών.

 






Ο πρόεδρος Μιλτιάδης Χρυσοβέργης μέσα από το Σταρ υποστήριξε πως το κτίριο του Λυκείου έχει πρόσφατα ανακαινισθεί με χρήματα της ΛΑΡΚΟ.


Στο Λύκειο του Μαρτίνου φοιτούν μόνο 19 παιδιά γεγονός που προκαλεί ερωτηματικά στους κατοίκους όσον αφορά το γιατί το υπουργείο αποφάσισε να διατηρήσει ν την σχολική μονάδα με τους λιγότερους μαθητές.
Επίσης οι γονείς αντιδρούν καθώς όπως λένε ο δρόμος μέσα από τον οποίο θα μετακινούνται καθημερινά τα παιδιά είναι ακατάλληλος.


Ο κ. Αλέξανδρος Νικολόπουλος κοινοτικός σύμβουλος Λάρυμνας υποστήριξε μιλώντας στα αναλυτικά γεγονότα του σταρ πως η ΛΑΡΚΟ θα προβεί σύντομα σε προσλήψεις γεγονός που θα αυξήσει τον αριθμό των παιδιών του Λυκείου.
Οι κάτοικοι της Λάρυμνας θεωρούν πως στο ραντεβού που έχει κλειστεί για την επόμενη εβδομάδα θα έχουν την ευκαιρία να μεταπείσουν τον υπουργό Παιδείας.


Το προηγούμενο ραντεβού το οποίο είχε κανονιστεί με την μεσολάβηση της βουλευτού Ελένης Μακρή δεν έγινε λόγω υποχρεώσεων του υφυπουργού που επρόκειτο να δεχτεί την αντιπροσωπεία των κατοίκων της Λάρυμνας.
Εν τω μεταξύ αρνητική εξέλιξη αποτελεί το γεγονός πως στην απόφαση ΠΥΣΔΕ για υπεράριθμους και κενά δεν υπήρχε το σχολείο της Λάρυμνας.


Ερώτηση για το θέμα της συγχώνευσης του Λυκείου Λάρυμνας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς και Βασίλης Κυριακάκης.



 Απο: lamiastar.gr



Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε το video 
 

Στον υπουργό Παιδείας για το Λύκειο της Λάρυμνας




ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΧΡΥΣΟΒΕΡΓΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΛΥΚΕΙΑΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΛΑΡΥΜΝΑΣ ΜΕ ΤΟ Γ. Λ. ΜΑΡΤΙΝΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                    Λάρυμνα 28/07/2014
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                                         Αριθ. πρωτ.: 44
ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΩΝ
ΤΟΠ. ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ  ΛΑΡΥΜΝΑΣ                          
                                                                 Προς
1.    Δήμαρχο Λοκρών
2.    Πρόεδρο Δ. Σ. Δήμου Λοκρών
3.    Επικεφαλείς Δημοτικών Παρατάξεων
 
 
ΘΕΜΑ: «ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΛΥΚΕΙΑΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΛΑΡΥΜΝΑΣ ΜΕ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ     ΜΑΡΤΙΝΟΥ»
 
     Κ.κ. Δήμαρχε, Πρόεδρε,
 

     Σας έχουμε γνωστοποιήσει και γνωρίζετε ότι με απόφαση του Υφυπουργού Παιδείας αριθ. πρωτ.:99838/44 /27-06-2014 δεν ανακαλείται ούτε αναστέλλεται όπως τα προηγούμενα χρόνια η εφαρμογή της απόφασης 71336/Δ4 /24-06-2011 περί συγχώνευσης των Λυκειακών Τάξεων Λάρυμνας με το Γενικό Λύκειο Μαρτίνου και αυτό σημαίνει ότι από το Σεπτέμβριο το συγκεκριμένο σχολείο μας, παύει να λειτουργεί με γνωστές αρνητικές συνέπειες για μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και όλους τους κατοίκους της Λάρυμνας γενικότερα.
Για τους λόγους αυτούς σας ζητήσαμε να προκηρυχθεί άμεσα έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να αποφασίσει – γνωμοδοτήσει ότι είναι αντίθετο με την εν λόγο συγχώνευση και να ζητά την ανάκληση της απόφασης 71336/Δ4 /24-06-2011 επειδή δεν εξέλειπαν οι λόγοι για τους οποίους είμαστε αντίθετοι τα προηγούμενα χρόνια και επειδή ο αριθμός των μαθητών στα χρόνια που έρχονται θα είναι αυξητικός γιατί εκτός των άλλων οι 230 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που έγιναν στην εταιρεία ΛΑΡΚΟ οι οποίοι, οι περισσότεροι από αυτούς θα κατοικήσουν στον οικισμό ΛΑΡΚΟ - Λάρυμνας, θα συμβάλει σημαντικά σε αυτό.
     Παράλληλα προβήκαμε σε διαβήματα διαμαρτυρίας σε Υπηρεσιακούς ή Πολιτικούς παράγοντες για τη ρύθμιση του θέματος και ζητήσαμε συνάντηση με τον αρμόδιο Υφυπουργό η οποία όμως ακόμα δεν κατέστη δυνατή, όχι με ευθύνη δική μας.
  
       Επανερχόμενοι και επειδή με απόφαση ο αρμόδιος Υφυπουργός σε σχετικές ρυθμίσεις για άλλα σχολεία τα οποία δημοσιεύονται στο ΦΕΚ 1944/ 18-07-2014 β΄ τεύχος, ζητάμε στο άμεσο Δημοτικό Συμβούλιο να συζητηθεί το θέμα μας ώστε να δοθεί η ανάλογη με το αίτημά μας γνωμοδότηση η οποία δεν είναι δυνατόν να αγνοηθεί από τον Υφυπουργό και τους άλλους Υπηρεσιακούς παράγοντες. Επίσης ζητάμε να γίνουν ενέργειες από το Δήμο για να ορισθεί συνάντηση με τον Υπουργό και Υφυπουργό Παιδείας.
   
     Πιστεύοντας και ελπίζοντας ότι θα ενεργήσετε σύμφωνα με την άποψη όλων των κατοίκων της Λάρυμνας, αναμένουμε τις ενέργειές σας.
                                               ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΛΑΡΥΜΝΑΣ
                                                                        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                                                     Μ. ΧΡΥΣΟΒΕΡΓΗΣ









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους