Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΝΦΙΑ: Το πρόστιμο για όσους δεν πληρώσουν την 1η δόση

  • Πρόστιμα και προασυξήσεις θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι που δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν στην ώρα τους την πρώτη δόση για τον ΕΝΦΙΑ. 
  • Οι φορολογούμενοι έχουν περιθώριο μέχρι την Τρίτη 30η Σεπτεμβρίου 2014 να πληρώσουν την πρώτη από τις έξι δόσεις του φόρου.
Ειδικότερα...







έως το τέλος Σεπτεμβρίου οι υπόχρεοι του ΕΝΦΙΑ που έχει αναρτηθεί εκκαθαριστικό για πληρωμή θα κληθούν να πληρώσουν την πρώτη δόση του νέου φόρου ακινήτων. Οι φορολογούμενοι που δεν θα καταφέρουν να πληρώσουν εμπρόθεσμα την δόση του φόρου, θα επιβαρυνθούν με πρόστιμα.

Πιο συγκεκριμένα, αν η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ δεν εξοφληθεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου τότε την 1η Οκτωβρίου η οφειλή θα χαρακτηριστεί ληξιπρόθεσμη και θα αρχίσει η προσαύξηση για κάθε μήνα καθυστέρησης κατά 0,73% στο ύψος της δόσης . Αυτό θα ισχύσει και για τις επόμενες δόσεις ενώ θα επιβληθεί πρόστιμο 10% επί του φόρου που δεν καταβλήθηκε, σε περίπτωση που η εξόφλησή του καθυστερήσει για χρονικό διάστημα 2 μηνών από την ημερομηνία που θα έπρεπε κανονικά να είχε πληρωθεί ή 20% εάν η καθυστέρηση πληρωμής φθάσει τους 12 μήνες ή 30% εάν η καθυστέρηση φθάσει τα 2 έτη.

Τέλος, να υπενθυμιστεί πως την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου το taxisnet θα είναι κλειστό για ''λόγους συντήρησης'', όπως ανακοίνωσε η ΓΓΠΣ.




Aπο: greece-salonika
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους