Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Απελευθέρωση κατώτατου μισθού ζητούν ΓΣΕΕ - εργοδότες


Του Βασίλη Γεώργα 

Κοινό μέτωπο για την πλήρη απελευθέρωση του κατώτατου μισθού συμπήσσουν εργοδότες και εκπρόσωποι των εργαζομένων, ζητώντας ουσιαστικά να υπάρξει επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς προ της κατάργησης των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Σε μια δήλωση – παρέμβαση που ήδη προκαλεί «θόρυβο» ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος πρότεινε ο κατώτατος μισθός να διαμορφώνεται ελεύθερα... 








ως προϊον συλλογικής διαπραγμάτευσης μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, και όχι δια νόμου όπως συμβαίνει σήμερα.

Ανάλογη θέση είχε εκφράσει νωρίς το πρωϊ σήμερα ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης λέγοντας πως «τόσο η κυβέρνηση που μείωσε με νόμο τον κατώτατο μισθό στα 586 ευρώ όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση που θέλει να τον αυξήσει με νομοθετική ρύθμιση στα 751 ευρώ, έχουν λάθος προσέγγιση καθώς το κατώφλι θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα ελεύθερων διαπραγματεύσεων».

Βγαίνοντας από τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Δένδια για τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ είπε πως οι εργαζόμενοι και εργοδότες θα πρέπει να αφεθούν να συνάπτουν ελεύθερα συμβάσεις. «Η διαμόρφωση του ύψους του κατώτατου μισθού δεν είναι θέμα νομικού βολονταρισμου», σχολίασε, λέγοντας ωστόσο πως η οποιαδήποτε αύξηση μέσω νομοθετικής ρύθμισης θα έστελνε μεν ένα θετικό πολιτικό μήνυμα, αλλά στην πράξη είναι αδύνατον να διαμορφώνονται δια νόμου οι μισθοί.



 Απο:  capital.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους