Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Δελτίο τύπου του Ε.Κ. Θήβας

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΘΗΒΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ Γ.Σ.Ε.Ε.
ΕΔΡΑ ΘΗΒΑ
ΟΙΔΙΠΟΔΟΣ 11-Τ.Κ.32200 – ΤΗΛ. : 22620 29694 - FAX. : 22620 26428 Email: ekthivas@gmail.com

ΑΡΙΘ. ΕΓΚΡΙΤ. ΑΠΟΦ.: ΠΡΩΤΟΔ. ΘΗΒΩΝ 72/18.3.46 ΑΡΙΘ. ΚΑΤΑΧ. ΣΤΟ ΒΙΒΛ.ΠΡΩΤΟΔ.53/80.3.46

Αρ.Πρωτ. 1286 ΘΗΒA 29 Σεπτέμβρη 2014

 

Η εταιρεία ‘’Θ.Δ Γεωργιάδης ΑΕ’’ δραστηριοποιείτο στην περιοχή της Θήβας, με αντικείμενο εργασίας την παραγωγή τσιγάρων.
Για μεγάλο χρονικό διάστημα όφειλε δεδουλευμένες αποδοχές στους περίπου 25 εργαζόμενους που απασχολούσε με αποτέλεσμα να προσφύγουν σε επίσχεση εργασίας Στις 23 Απριλίου 2013 η εταιρία με αίτηση της στο Πρωτοδικείο Θήβας ζήτησε να κηρυχτεί σε πτώχευση έχοντας παράλληλα την ευθύνη φύλαξης των εμπορευμάτων και υπολοίπων περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας. 








Έως σήμερα η επιχείρηση είχε φύλαξη αλλά όχι ικανή να την προστατεύσει πλήρως με αποτέλεσμα το βράδυ της 17 Σεπτέμβρη 2014 και ενώ εκκρεμούσε δικαστική έγκριση για άδεια εισόδου ενός επενδυτή στο εργοστασιακό χώρο ,μια πολυπληθής ένοπλη ομάδα κουκουλοφόρων ,αφού ακινητοποίησαν και κακοποίησαν το νυχτερινό φύλακα- εργαζόμενο και μέλος του εργοστασιακού συνδικάτου – και τον πρόεδρο του Σωματείου που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο εργοστάσιο ,έκλεψαν μεγάλη ποσότητα εμπορευμάτων ( τσιγάρα) σημαντικότατης αξίας.

Το Εργατικό Κέντρο Θήβας καταρχάς καταδικάζει το συμβάν και δηλώνει την πλήρη συμπαράσταση στους δύο Συναδέλφους που κακοποιήθηκαν.


Καταγγέλλει την επιχείρηση για την ελλιπή φύλαξη των εμπορευμάτων και εγκαταστάσεων του υπό πτώχευση εργοστασίου ,με συνέπεια να βάζει σε κίνδυνο την ίδια την ζωή των εργαζομένων που στην αγωνία τους είτε για τα δεδουλευμένα τους είτε για την ύπαρξη του μεροκάματου ,προσπαθούν οι ίδιοι να διαφυλάξουν το εργοστάσιο.


Εκφράζει την ανησυχία για την τύχη της εταιρίας και των εργαζομένων. Η κλοπή του εμπορεύματος απαξιώνει την εταιρία με ότι αυτό συνεπάγεται για την διεκδίκηση των δεδουλευμένων και την επαναλειτουργία της επιχείρησης.


Καλεί τους αρμόδιους κρατικούς μηχανισμούς να προβούν άμεσα σε ότι ενέργειες προβλέπονται για την σύλληψη των δραστών της πρωτόγνωρης κλοπής ,την εξιχνίαση της υπόθεσης και τον εντοπισμό του -μεγάλης αξίας- εμπορεύματος που συνδέεται άμεσα με την τύχη των εργαζομένων και της επιχείρησης.
 


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙO









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους