Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Bloomberg: «Ανάπτυξη με τόσα χρέη πολιτών, δε γίνεται»...


Την αδυναμία να υπάρξει ανάπτυξη στη χώρα μας, λόγω των επισφαλών δανείων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, τονίζει το Bloomberg, με φόντο τις νέες διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα.

Όπως αναφέρει: «Μια...

 








λιγότερο ορατή κρίση προκύπτει από ένα άλλο μέτωπο: τα επισφαλή χρέη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων», σημειώνοντας πως ο δανεισμός, ο οποίος αντιστοιχεί στο 90% του ΑΕΠ της χώρας, σκιάζει τις ελπίδες της χώρας για ανάκαμψη από την βαθύτερη και μακροβιότερη ύφεση που έχει καταγραφεί ποτέ.

Παραπέμπει σε δηλώσεις του Ν. Δένδια, σύμφωνα με τις οποίες τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των ελληνικών τραπεζών έχουν φθάσει τα 80 δις,
Καθώς και σε δηλώσεις του καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πάνου Τσακόγλου, ο οποίος επισημαίνει ότι «Μέρος αυτού του χρέους δεν θα μπορέσει να ανακτηθεί ποτέ και θα πρέπει να διαγραφεί». 

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας, Γ. Παγουλάτος, επισημαίνει ότι «ως δευτερογενής επίδραση της δημοσιονομικής ενοποίησης, της λιτότητας και της ύφεσης, ο αριθμός των επιχειρήσεων και των ατόμων που δεν μπορούν να πληρώσουν τους φόρους ή να εξυπηρετήσουν τα υφιστάμενα δάνειά τους, έχει πολλαπλασιαστεί».








Aπο: axortagos.gr












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους