Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

ΓΣΕΕ: Nα ανακληθούν οι απολύσεις στα Τσιμέντα Χαλκίδας



Στην ανακοίνωσή της η εργατική συνομοσπονδία τονίζει πως: "Η ΓΣΕΕ στηρίζει τον αγώνα των απολυμένων των Τσιμέντων Χαλκίδας οι οποίοι έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη ζητώντας την ακύρωση και των 117 απολύσεων που πραγματοποίησε η πολυεθνική LAFARGE, ιδιοκτήτρια της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ. 






 
Οι αγωγές που έχουν κατατεθεί κατά της εταιρίας συζητήθηκαν σήμερα στο Πρωτοδικείο Χαλκίδας με εκατοντάδες εργαζόμενους να διαδηλώνουν την ίδια ώρα έξω από το Δικαστήριο.
Τα στοιχεία που δημοσιοποίησαν οι εργαζόμενοι των Τσιμέντων Χαλκίδας φανερώνουν ποιά είναι η αλήθεια. Αυτά τα στοιχεία που δείχνουν τα κέρδη και την πλεονάζουσα παραγωγή της πολυεθνικής καταρρίπτουν στην πράξη το επιχείρημα της LAFARGE ότι το κλείσιμο του τσιμεντάδικου της Χαλκίδας ήταν επιβεβλημένο για οικονομικούς λόγους. 

Η ΓΣΕΕ από την πρώτη στιγμή στήριξε τον αγώνα της Ένωσης Εργαζομένων Τσιμέντων Χαλκίδας και της Ομοσπονδίας Εργατών Τεχνιτών & Υπαλλήλων Τσιμέντων Ελλάδος και θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των απολυμένων, αναμένοντας από τη δικαιοσύνη την άμεση και δίκαιη απόφασή της". 


Απο: enet.gr







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους