- Τι δείχνουν τα στοιχεία έρευνας.
- Το 82% θα μετακινούνταν για περισσότερα χρήματα.
- και το 76% δήλωσε ότι θα άλλαζε θέση προκειμένου να βελτιώσει τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας του.
- Τα χρήματα αποτελούν τον βασικότερο λόγο αλλαγής εργασίας των Ελλήνων, οι οποίοι φαίνεται ότι ανακάμπτουν δειλά-δειλά από τη... σοβαρή κρίση και προσπαθούν να διεκδικήσουν ένα καλύτερο εργασιακό πόστο. Μπορεί να υπάρχουν έλληνες εργαζόμενοι που στοχεύουν σε δουλειές με υψηλότερο μισθό, αλλά από την άλλη, πολλοί Ελληνες βρίσκονται στην ανεργία. Στη χώρα μας η κατάσταση ακόμη είναι ρευστή, αλλά υπάρχουν πλέον ενδείξεις για ένα πιο αισιόδοξο αύριο.
Σύμφωνα με μελέτη της εταιρείας παροχής υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού Randstad Hellas, στην Ελλάδα το 82% των ερωτηθέντων θα εκμεταλλευόταν την ευκαιρία να αλλάξει θέση εργασίας αν είχε προσφορά για περισσότερα χρήματα και το 76% δήλωσε ότι θα άλλαζε θέση εργασίας προκειμένου να βελτιώσει τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας του.
Επίσης,
το 59% θα άλλαζε θέση εργασίας αν μπορούσε να βρει μια δουλειά που να ταιριάζει καλύτερα με το εκπαιδευτικό του υπόβαθρο, παρά το γεγονός ότι
το 62% δήλωσε ότι η τρέχουσα εργασία του είναι σχετική με την εκπαίδευσή του.
Στην Ελλάδα μόνο το 36% δήλωσε ότι έχει την τέλεια δουλειά, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο το ποσοστό αυτό είναι 56%.
Λίγο πάνω από το μισό των ερωτηθέντων (54%) δήλωσε επίσης ότι βλέπει την τρέχουσα εργασία του ως έναν τρόπο να κερδίζει τα προς το ζην και τίποτε περισσότερο.
Επίσης το 74% είναι πεπεισμένο ότι θα εργάζεται σε μια παρόμοια θέση σε τρία χρόνια από τώρα.
Οσον αφορά την προαγωγή, η ίδια μελέτη επισημαίνει ότι από τους ερωτηθέντες στην Ελλάδα το ποσοστό όσων επικεντρώνονται στην προαγωγή μειώθηκε κατά 1%, στο 57%, σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο.
Στην Ευρώπη οι ιταλοί εργαζόμενοι σε ποσοστό 82% είναι οι περισσότερο επικεντρωμένοι στην προαγωγή τους και ακολουθούν οι εργαζόμενοι στη Σλοβακία (75%), στη Γαλλία (74%), στη Γερμανία (75%), στο Λουξεμβούργο (72%) και στην Τουρκία (69%). Οι ευρωπαϊκές χώρες με τη μικρότερη έμφαση στην προαγωγή είναι η Νορβηγία (35%), η Σουηδία (36%) και η Δανία (38%).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου