Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

ΠΟΥ ΞΟΔΕΥΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ...



Φόροι και πάλι φόροι. Η αίσθηση της φορολογικής πίεσης για τους Έλληνες δεν ήταν ποτέ τόσο έντονη όσο το τρέχον έτος, με το 65% των Ελλήνων καταναλωτών...












να σκέφτονται ότι πρέπει να πληρώσουν περισσότερους φόρους από ότι πέρυσι και μόνο το 11% και το 9% αντίστοιχα να θεωρούν ότι έχουν να πληρώσουν λιγότερα. Επιπλέον φαίνεται  ότι πέφτει το «προπύργιο» της... διασκέδασης για τον Έλληνα, αφού πάνω από 7 στους 10 Έλληνες  δηλώνει ότι θα δαπανά λιγότερα για διασκέδαση, έναντι του 40% που είναι το αντίστοιχο ποσοστό για τους Ευρωπαίους.
Τα συμπεράσματα αυτά προκύπτουν από την έρευνα που πραγματοποίησε η Deloitte από την 1η έως την 3η εβδομάδα του Οκτωβρίου σε ένα δείγμα 609 Ελλήνων καταναλωτών, με αφορμή την ετήσια πανευρωπαϊκή καταναλωτική έρευνα, η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο πριν τα Χριστούγεννα.

Οι συμβιβασμοί λοιπόν στην κατανάλωση αυξάνονται ελέω... φόρων αλλά και δαπανών υγείας: Στο ερώτημα «σε τι δαπανάτε τα χρήματά σας τώρα σε σύγκριση με πέρσι και που ξοδεύετε λιγότερα, ή περισσότερα», μετά τους φόρους, ποσοστό 25% απαντά ότι ξοδεύει περισσότερα και για την υγεία (γιατρούς, ασφάλεια), ακολουθούν τα είδη πρώτης ανάγκης- λογαριασμοί ΔΕΚΟ με ένα 19%, ένα 16% δαπανά περισσότερο για την εκπαίδευση κι ένα 13% για την στέγαση. Εφέτος οι Έλληνες ξοδεύουν λιγότερα για διασκέδαση σε ποσοστό 73% και ακολουθεί με 72% η ένδυση- υπόδηση, 65% οι '«παράτυπες δαπάνες», ήτοι έπιπλα, μαστορέματα, διακόσμηση κ.τ.λ. και 64% δηλώνει ότι ξοδεύει λιγότερα για τις διακοπές του.

«Είναι η πρώτη φορά που τόσοι πολλοί καταναλωτές θεωρούν ότι δαπανούν περισσότερα για την υγεία από ότι πέρυσι και η πρώτη φορά που αυτή η κατηγορία είναι στη 2η θέση των προτιμώμενων επιλογών (3η θέση στην Ευρώπη)», σχολιάζει ο κ. Κωνσταντίνος Ελευθεριάδης, manager στον κλάδο Financial Advisory Services στην Deloitte Ελλάδας.



Απο: fimotro




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους