Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Τσίπρας: "Εκλογές τώρα"

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αποδεχτεί τα νέα μέτρα σε βάρος του λαού που... ετοιμάζονται να υπογράψουν και να επιβάλλουν» ήταν το μήνυμα που έστειλε από την περιφερειακή σύσκεψη του κόμματος στη Λαμία ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και τόνισε: «Γιατί είναι μέτρα πέρα για πέρα άδικα, πέρα για πέρα αναποτελεσματικά, πέρα για πέρα εκβιαστικά και τιμωρητικά».
 







Ο κ. Τσίπρας ζήτησε και πάλι εκλογές πριν η κυβέρνηση προχωρήσει σε νέα μέτρα και συφωνίες.

«Και αν μας ζητάνε κάποιοι συναίνεση, εμείς με τον κύριο Σαμαρά και τους συνεργούς του μόνο σε ένα πράγμα θα μπορούσαμε να συναινέσουμε:

Τίμιες, αδιάβλητες, καθαρές, εκλογές τώρα.

Αποτύχατε παταγωδώς. Μη συνεχίζετε να παίρνετε την Ελλάδα στο λαιμό σας.

Εκλογές τώρα, πριν τα νέα σκληρά μέτρα και τις συμφωνίες.

Για να εναρμονιστεί η Βουλή με τη λαϊκή θέληση.

Για να εκλεγεί Πρόεδρος που θα εκφράζει πραγματική τη λαϊκή πλειοψηφία και την εθνική ομοψυχία.

Για να δοθεί ισχυρή εντολή διαπραγμάτευσης στη νέα κυβέρνηση, ώστε να μπει η χώρα σε ένα άλλο δρόμο, εντελώς διαφορετικό από το δρόμο της καταστροφής και της απόγνωσης που ακολουθεί σήμερα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

O Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην ομιλία του και στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα κάνοντας λόγο για «χιλιοπαιγμένο έργο».

Όπως είπε: «Δυόμισι χρόνια τώρα, το’ χουμε δει τόσες φορές, που σχεδόν έχουμε μάθει απέξω και τους διαλόγους. Στην αρχή η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι δε θα υπάρξουν νέα μέτρα. Στη συνέχεια αρχίζει να υποχωρεί, μιλώντας για μέτρα μεν αλλά ανώδυνα δε.

Αργότερα δηλώνει αιφνιδιασμένη για το πόσο σκληροί και ανάλγητοι είναι αυτοί οι δανειστές μας. Και ακολούθως διακόπτει τις συνομιλίες για να το ξανασκεφτεί. Και τότε αρχίζει το γνωστό σίριαλ της κινδυνολογίας. Που καταλήγει με ακρίβεια στο γνωστό τέλος της άτακτης υποχώρησης, της αυτογελοιοποίησης και της παράδοσης, που αμέσως ,όμως, βαφτίζεται σε στάση ευθύνης και θυσίας για να σωθεί η χώρα».







Aπο: Tromaktiko






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους