Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα τις επόμενες ημέρες

Κινητοποιήσεις με αφορμή την ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2015, ετοιμάζουν, Ομοσπονδίες, Συνδικάτα και φορείς του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα από την Τετάρτη και μέχρι την Κυριακή 30 Νοεμβρίου.
Το απεργιακό δελτίο έχει τη μεγάλη συγκέντρωση έξω από τη Βουλή όπου θα συζητείται ο προϋπολογισμός, ενώ και στη Λαμία διάφορα σωματεία αναλαμβάνουν δράσεις.
Τα πρωτοβάθμια σωματεία – σύλλογοι του δημόσιου τομέα Φθιώτιδας, συμμετέχουν στην Πανελλαδική απεργία με συγκέντρωση στην πλατεία Διάκου στις 11 το πρωί.
Επιγραμματικά στην ανακοίνωσή τους που καλούν σε γενικό ξεσηκωμό, αναφέρουν μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά στατιστικά «της υποδούλωσης», όπως αναφέρουν στο μνημόνιο:
 






  • 1.500.000 ανέργους. Πάνω από 1 στους 2 νέους είναι άνεργος.
  • 2.500.000 κάτω από τα όρια της φτώχειας.
  • 4.000.000 στα όρια του κοινωνικού αποκλεισμού
  • Αύξηση της παιδικής φτώχειας στο 30%
  • Ο μισός πληθυσμός να στερείται μέρος των βασικών αγαθών (διατροφή, θέρμανση, ρεύμα, νερό).
Η βαριά φορολογία και η πολιτική της φτωχοποίησης έχουν φορτώσει στις πλατιές λαϊκές μάζες:
  • 70 δις ευρώ ανεξόφλητες οφειλές στην εφορία
  • 12 δις ευρώ ανεξόφλητες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία
  • 48 δις ευρώ μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος.
  • 86 δις ευρώ μη εξυπηρετούμενα δάνεια στις τράπεζες.
Την ίδια ώρα στην πλατεία Πάρκου, έχει καλέσει σε απεργία το ΠΑΜΕ.
Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση των περήφανων Συνταξιούχων του ΙΚΑ που δήλωσαν τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση. «Η αντιλαϊκή επίθεση δεν πρόκειται να έχει τελειωμό. Μέσα στο λάκκο των λεόντων της ΕΕ δεν υπάρχει άσπρη μέρα. Μας λέει όπως πάντα ψέματα η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Ετοιμάζονται για νέες μειώσεις συντάξεων. Μην τους πιστέψει κανείς ότι τα δύσκολα πέρασαν.
Μην έχουμε αυταπάτες ότι κάτι καλό θα βγει με κάποιον φιλολαϊκό τάχα σωτήρα. Παντού στην ΕΕ τα ίδια μέτρα παίρνουν για να μαζέψει κέρδη το κεφάλαιο. Έχουμε δοκιμάσει την λογική του λιγότερου κακού στην ζωή μας.
Η θέση μας είναι μαζί με τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Στον αγώνα για να μπορέσουμε να ζήσουμε σαν άνθρωποι. Δεν κλέψαμε τίποτα. Δουλέψαμε σκληρά και δεν θα ζήσουμε με ψίχουλα».
Στην απεργία που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, συμμετέχει και η ΓΣΕΒΕΕ. Ωστόσο στη Φθιώτιδα η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών ενημέρωσε ότι αντί απεργίας, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου στις 17.30 στα γραφεία της Ομοσπονδίας στην οδό Όθωνος.
Η Ομοσπονδία ΕΒΕ Φθιώτιδας δήλωσε και τη συμμετοχή της στην κινητοποίηση, για τα διόδια της Αγίας Μαρίνας στις 30 Νοεμβρίου στη 1 το μεσημέρι.




Απο: efthia.gr









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους