Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Η επιτυχία ξεκινά από το πιο απλό πράγμα που μπορείς να σκεφτείς

Από όσους ασχολούνται με τις πωλήσεις όποιον και να ρωτήσεις αν θέλει να πετύχει, θα σου πει «και βέβαια». Όλοι ξεκινούν με την αισιοδοξία πως θα καταφέρουν όσα στοχεύουν. Όλοι κάνουν όνειρα και λένε πως είναι αποφασισμένοι.

Τι είναι αυτό όμως που κάνει ορισμένους να ξεχωρίζουν; Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του επιτυχημένου που τον φέρνουν στη κορυφή; 








Ποιά είναι τα μυστικά που εφαρμόζουν όσοι πετυχαίνουν τους στόχους τους; Όλα αυτά προσπαθούν να μάθουν όλοι όσοι ασχολούνται με τις πωλήσεις και αγωνιούν πως θα τα καταφέρουν.

Η επιτυχία τελικά φαίνεται να είναι το αποτέλεσμα πολλών παραγόντων. Είναι ο συνδυασμός ικανοτήτων (που αποκτώνται), συνηθειών που δημιουργούνται, γνώσεων που διαμορφώνονται αλλά και χρόνου φυσικά. Όμως το πιο σημαντικό και θεμελιώδες συστατικό της επιτυχίας, η βάση για οτιδήποτε οικοδομηθεί στο μέλλον, ο σκελετός για την δημιουργία, είναι κάτι που σίγουρα μπορείς να το σκεφτείς και σίγουρα μπορείς να το αποκτήσεις. Τα πάντα για την επιτυχία σου ξεκινούν από το πόσο πολύ το θέλεις.


Αν πραγματικά η επιτυχία που ονειρεύεσαι, είναι το παν για σένα, αν είσαι έτοιμος να τα δώσεις όλα για την αποκτήσεις, αν θέλεις αληθινά να παλέψεις για τα όνειρά σου και να μην σκεφτείς ούτε λεπτό ποιές θυσίες πρέπει να κάνεις, τότε ΤΙΠΟΤΑ μα τίποτα δεν μπορεί να σε σταματήσει. Όλα είναι θέμα χρόνου από κει και πέρα. Η επιτυχία σου είναι μόνο θέμα χρόνου που θα εξαρτηθεί από το στόχο σου, τις δυνατότητές σου και την ικανότητα να ανακάμπτεις όταν πέφτεις στα δύσκολα.

Αν υπήρχε ένα όργανο που θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε Θελόμετρο και αυτό το όργανο μετρούσε την θέληση σου να πετύχεις τους στόχους σου, τότε θα μπορούσαμε να πούμε πότε θα είσαι έτοιμος να πετύχεις. Αυτό το όργανο θα έπρεπε να είχε τις κόκκινες ενδείξεις στα χαμηλά και τις πράσινες στ αψηλά, αντίθετα με άλλα όργανα. Γιατί μόνο όταν θα κατέγραφε υψηλή θέληση θα κατεδείκνυε και την πρόθεση για επιτυχία. Μόνο όταν θα το έσπαγες από την θέληση σου θα ήταν και σίγουρη η επιτυχία σου. Δυστυχώς όμως δεν έχει εφευρεθεί ακόμα τέτοιο όργανο.

Ομως εσύ μέσα σου ξέρεις πόσο θέλεις κάτι. Αν θυμηθείς στο παρελθόν περιπτώσεις που πραγματικά θέλησες κάτι τόσο πολύ, κάτι που εξαρτώταν μόνο από σένα, θα καταλάβεις πως δεν υπήρξει ποτέ περίπτωση που δεν το κατάφερες. Άρα το μόνο που σου μένει είναι να μετρήσεις μόνος σου πόσο πολύ θέλεις την επιτυχία. Κάνε τις παρακάτω ερωτήσεις στον εαυτό σου για να σε βοηθήσουν:

1. Τι ακριβώς θέλω από τη ζωή μου;

2. Πως θα το πετύχω μέσα από τη δουλειά μου;

3. Τι θα συμβεί στη ζωή μου αν δεν το πετύχω τελικά;

4. Πως θα αλλάξει η ζωή μου αν τα καταφέρω;

5. Τι μπορεί να με σταματήσει από αυτή τη πορεία;

6. Πως πρέπει εγώ να κινηθώ για προλάβω οποιοδήποτε εμπόδιο;

Και μετά ξεκίνα για το ταξίδι της ζωής σου με νέα οράματα και νέα δύναμη.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους