Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

«Όποιος στη μάχη πάει για να πεθάνει, τότε τον πόλεμο τον χάνει»!

Του Ηλία Μαλεβίτη
Ο Ελληνικός λαός αλλά και όλοι οι λαοί της Ευρώπης παρακολουθούν με αγωνία τη σκληρή διαπραγμάτευση της χώρας μας με τους Ευρωπαίους εταίρους, η οποία τούτη την ώρα βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σημείο. Όπως δε, πληροφορούμαστε από διάφορες πηγές και τον ξένο τύπο, κάποιοι, με πρώτους τους Γερμανούς, εξακολουθούν να παραμένουν αμετακίνητοι στις αρχικές τους θέσεις, αξιώνοντας να τηρήσουμε πιστά όσα η προηγούμενη Κυβέρνηση του κ. Σαμαρά, είχε συμφωνήσει. Δηλαδή, να συνεχίσουμε να ζούμε, υπό το καθεστώς του απαράδεκτου μνημονίου το οποίο μας οδήγησε στην εξαθλίωση, στη φτώχεια και την ανεργία!
 








Όμως, όσοι επιμένουν να παίζουν μαζί μας, μ’ αυτό τον εκβιαστικό τρόπο, το παιχνίδι του …δειλού, πιστεύοντας δηλαδή ότι με τις απειλές και τους εκβιασμούς τους, θα φοβηθούμε και θα κάνουμε πίσω, πλανώνται !!! 

Η κυβέρνηση, με τη δύναμη που αντλεί και από το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να υποκύψει στις οποιεσδήποτε πιέσεις. Ο Τσίπρας έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει ότι η Ελλάδα δεν εκβιάζει, αλλά ούτε και εκβιάζεται !!! Και αυτή την υπόσχεση, όπως φαίνεται, ο Πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να την τηρήσει !
Είναι λοιπόν καιρός να αντιληφθούν όλοι ότι οι συνέπειες μιας ρήξης που θα οδηγήσει την Ελλάδα στην έξοδο από την Ευρωζώνη, όπως υποστηρίζουν και πολλοί ξένοι αναλυτές και το έγκυρο αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg, θα είναι και για την Ευρώπη καταστροφικές. Η Ελλάδα, επισημαίνει ο αρθρογράφος, θα είναι το πρώτο ντόμινο για την Ευρώπη! Την πόρτα της εξόδου θα δουν και άλλες χώρες.

Και καταλήγει: » Η κρίση της Ευρωζώνης δεν θα λήξει αν δεν διαγραφεί το υπερβολικό χρέος»!

Αυτά ας τα έχουν υπ’ όψη τους όσοι θεωρούν ότι ένα grexit θα είναι καταστροφικό μόνο για τη χώρα μας. Η Ελλάδα δεν θα υποκύψει σε πιέσεις και απαράδεκτους εκβιασμούς. Ο Βαρουφάκης, δεν έπεσε στη στημένη παγίδα των Γερμανών να παίξει το παιχνίδι του ….δειλού ( ένα Chicken game, όπως το αποκαλούν οι Αμερικανοί), περιμένοντας ότι, οι «δειλοί» Έλληνες την τελευταία στιγμή θα υποχωρήσουν. 

Ο υπουργός των Οικονομικών δεν άφησε κανένα περιθώριο για να υπονοηθεί κάτι τέτοιο, γιατί ξέρει καλά ότι «όποιος στη μάχη πάει για να πεθάνει, τότε τον πόλεμο τον χάνει». Και ο Βαρουφάκης, όπως έδειξε, δεν πήγε στις Βρυξέλλες για να …«πεθάνει». Όσοι λοιπόν νομίζουν ότι τη ρήξη θα την αποτρέψει η ….Ελληνική «δειλία » θα διαψευσθούν. Τη ρήξη θα την αποτρέψει μόνο η σύνεση την οποία οφείλουν να επιδείξουν όλα τα μέρη γιατί αυτό επιτάσσει το συμφέρον όλων!



Απο: rizopoulospost.com







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους