Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Δελτίο Τύπου Αγροτικών συλλόγων - Σύσκεψη ΤΕΕ Λαμίας Κιλελέρ

Στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:

Αγροτικοί Σύλλογοι: Μακρακώμης, Στυλίδας-Εχιναίων, Πελασγίας και του Ενωτικού Αγροτικού Συλλόγου Λοκρίδας

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Φθιώτιδας αντιμετωπίζοντας την σκληρή πραγματικότητα στο να εγκαταλείψουμε τις καλλιέργειες και τα κοπάδια μας και απατώντας στην λογική της αναμονής για καλύτερες μέρες, προχωρήσαμε σήμερα (5/3/2015) σε παραστάσεις διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ και του ΕΛΓΑ στη Λαμία, γιατί τα προβλήματα που μας κληροδοτούν οι αντιλαϊκές και αντιαγροτικές πολιτικές της ΕΕ και της νέας ΚΑΠ 2015-2020, που η προηγουμένη συγκυβέρνηση ψήφισε και η τωρινή δεν απορρίπτει, δεν μας δίνουν κανένα περιθώριο αναμονής.







Καταθέσαμε μια σειρά αιτημάτων που η ικανοποίηση τους θα μας επιτρέψει να μείνουμε στα χωράφια μας και δίπλα στα ζωντανά μας.


Ωστόσο, οι αρμόδιοι δεν μπόρεσαν να μας απαντήσουν ή να δεσμευτούν σε κανένα από αυτά.
Ακόμα και στο αίτημα για καταγραφή και αποζημίωση από τις καταστροφές των καλλιεργειών από ορδές αρουραίων η απάντηση ήταν αρνητική. Ενώ υπάρχουν χωριά με καταστροφή 70-80%, ο ΕΛΓΑ δεν προχωρά σε καταγραφή και, φυσικά, δεν αποζημιώνει, αφού δεν έχει πληγεί το ένα τρίτο του Νομού Φθιώτιδας!!!


Πλέον είναι φανερό εάν δεν αντιδράσουμε πιο αποφασιστικά και οργανωμένα, ο δρόμος προς την καταστροφή που χαράξανε όλοι οι «σωτήρες» μας, θα είναι μονόδρομος.
Γι αυτό και οργανώνουμε την άλλη Τετάρτη, 11/3/2015 και 7:00 το απόγευμα στο Τεχνικό Επιμελητήριο Λαμίας, ευρεία σύσκεψη με θέμα την αντιμετώπιση και προστασία από τις πλημμύρες του Σπερχειού, τον παγετό, το χαλάζι, το καταρροϊκό πυρετό και τα ποντίκια, αλλά και τον προγραμματισμό των επόμενων αγωνιστικών κινητοποιήσεων μας.


Πρώτος σταθμός ο αγωνιστικός εορτασμός του Κιλελέρ στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της Πανελλαδικής Επιτροπής των Αγροτικών Μπλόκων, την Κυριακή 15 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι, όπου θα δώσουμε όλοι το παρόν.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους