Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΟΚΡΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ‏




Η κακή κατάσταση του επαρχιακού, του δημοτικού και του αγροτικού οδικού δικτύου του Δήμου Λοκρών προβληματίζει σοβαρά τις λαϊκές οικογένειες της περιοχής μας.
Η κατασκευή του δρόμου Λάρυμνας-Μαρτίνου καθυστερεί αδικαιολόγητα.  Έχουν περάσει δώδεκα χρόνια και ακόμα δεν έχει τελειώσει. Ίδια κατάσταση επικρατεί και στη κατασκευή του δρόμου Αταλάντης – Καλαποδίου. 
Η προσπέλαση δύσκολη και η προειδοποιητική σήμανση ελλιπής.  
 









Σε πολλά σημεία δεν υπάρχουν διαγραμμίσεις, αλλού είναι ελάχιστα ορατές. Οι επικίνδυνες λακκούβες, τα μη ορατά νεροφαγώματα είναι διάσπαρτα σε όλους τους δρόμους.
Όμβρια ύδατα ρεμάτων εισέρχονται στο οδικό δίκτυο, μεταφέροντας φερτές ύλες. Ιδιαίτερα επικίνδυνη είναι η κατάσταση στην είσοδο της Τραγάνας που τα νερά της πηγής ρέματος «ΜΥΤΙΚΙΑ» εισέρχονται στο δρόμο σαν ποτάμι όλο το χειμώνα.

Τα λιμνάζοντα νερά είναι συχνό φαινόμενο. Στη μεγάλη γέφυρα του δρόμου Λάρυμνας – Μαλεσίνας, εξ αιτίας της στασιμότητας των νερών, έχουν γίνει πολλά ατυχήματα και έχει καταστραφεί ένα μέρος από τις προστατευτικές μπάρες.
Επίσης ο περιορισμός της ορατότητας από δένδρα που εισέρχονται στο οπτικό πεδίο των οδηγών είναι μεγάλο πρόβλημα. Ειδικά στους παράδρομους της Εθνικής Οδού, που έχουν μεγάλη κυκλοφορία.
Όλη αυτή η κατάσταση έχει δημιουργήσει αρκετά τροχαία ατυχήματα. Καταστρέφονται τα αυτοκίνητά και κινδυνεύει η  ζωή των διερχομένων.

Υπεύθυνοι για όλα αυτά είναι οι κυβερνήσεις, η Περιφέρεια, και η Δημοτική αρχή. Όχι μόνο επειδή ανέχονται και συντηρούν αυτή την κατάσταση, αλλά γιατί οι αντιλαϊκές πολιτικές που ακολουθούν, είναι τέτοιες που εξυπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και φορτώνουν βάσανα το λαό.
Στα πλαίσια αυτών των πολιτικών παραχώρησαν τους εθνικούς δρόμους, που πλήρωσε ο λαός για να κατασκευασθούν, σε εταιρίες για να θησαυρίσουν ληστεύοντας το εισόδημα των λαϊκών νοικοκυριών και αναγκάζοντάς τες να κυκλοφορούν σε καρόδρομους
Για όλα αυτά, και επειδή η κατάσταση επιδεινώθηκε λόγω της φετινής βαρυχειμωνιάς, είναι επιτακτικό να παρέμβει ο Δήμος αποφασιστικά προς κάθε αρμόδιο, Περιφέρεια, κυβέρνηση, για να ασκήσει ελέγχους και να γίνουν άμεσα οι ανάλογες επεμβάσεις (κοπή δέντρων, καθαρισμοί, επιδιορθώσεις, έργα υποδομών δασικής υδρονομίας, αντιπλημμυρικής προστασίας ) για να λυθούν τα ζητήματα.
Να απαιτήσει να αποπερατωθούν οι δρόμοι Μαρτίνου – Λάρυμνας και Αταλάντης – Καλαποδίου.

Επίσης, απαιτώντας από το κράτος την ανάλογη χρηματοδότηση, να κάνει ο Δήμος ανάλογες επεμβάσεις στο δημοτικό οδικό, δασικό και αγροτικό δίκτυο, το οποίο λόγω έλλειψης υποδομών έχει καταστραφεί από τις έντονες βροχοπτώσεις,.
Να απαιτηθεί από την νέα Κυβέρνηση να καταργήσει όλα τα διόδια. Να αφήσει τους εθνικούς δρόμους ελεύθερους στο λαό, ώστε να σταματήσουν τα τροχαία ατυχήματα και ο φόρτος στο επαρχιακό δίκτυο. Πρέπει να καταδικασθεί η πρόθεσή της για εφαρμογή πληρωμής «αναλογικών διοδίων».
Να σταματήσει τώρα τις διώξεις ενάντια σε όσους πάλεψαν και παλεύουν για την κατάργηση των διοδίων.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  δεν θα λυπηθεί κόπο και χρόνο στην πάλη για να λυθούν αυτά τα προβλήματα. Αυτό όμως δεν φτάνει. Ο λαός πρέπει να βγει στο προσκήνιο, να βάλει την σφραγίδα του στις εξελίξεις. Να επιβάλλει ο ίδιος το δίκιο του.
Τον καλούμε μπροστά στην άσχημη κατάσταση που βιώνει να μην περιμένει λύσεις από μεσσίες. Ούτε να τρέφει αυταπάτες ότι η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα δώσει φιλολαϊκές λύσεις. Έχει ήδη ξεκαθαρίσει πως το κράτος έχει συνέχεια, πως δεν θα προβεί σε μονομερείς ενέργειες, πως η παραμονή στην Ευρωένωση είναι μονόδρομος

Δηλαδή, όπως και οι παλαιότεροι, θα πορευτεί με τις επιλογές της Ε.Ε και του κεφαλαίου. Με τις πολιτικές που έχουν δημιουργήσει αυτά τα προβλήματα. Γι’ αυτό δεν καταργούνται τα διόδια, αλλά προωθείται ο λογαριασμός στα ίδια θύματα με άλλον …ταχυδρόμο.
Λύσεις δεν θα δοθούν ούτε από τις διαβουλεύσεις του αντιπεριφερειάρχη με τους αιρετούς στο Δήμο μας. Η συνάντηση ένα σκοπό είχε. Να βρει άλλοθι, συναίνεση και συνενόχους  η Περιφέρεια στην αντιλαϊκή πολιτική που θα ακολουθήσει και σε αυτά τα ζητήματα.

Λύση θα βρεθεί μόνο όταν ο λαός συγκρουσθεί με αυτές τις πολιτικές. Όταν εγκαταλείψει τις πολιτικές δυνάμεις που τις εφαρμόζουν ή τις στηρίζουν.
Όταν αναπτύξει αγώνες και συγκροτήσει τη δική του λαϊκή συμμαχία, που θα παλεύει για τα λαϊκά συμφέροντα και όχι για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.




                        ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΟΚΡΩΝ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους